Sute de tineri botoșăneni ”freacă menta”: Nici nu muncesc, nici nu învață, însă sunt GREU de găsit

Mii de tineri botoșăneni au terminat liceul anul trecut. Unii dintre ei și-au continuat studiile, alții au ales să muncească. Totuși sunt și câteva sute care stau, cel mai probabil pe banii părinților, după spusele reprezentanților de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM).

 

La Botoșani sunt tineri care vor să se dezvolte profesional, să învețe cât mai multe lucruri și apoi să se angajeze, însă într-un număr destul de mic.

 

 Mai precis, anul trecut,  doar 380 de tineri din aproximativ 4.000 care au terminat studiile, din județul nostru au ales să apeleze la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM) pentru a găsi un loc de muncă potrivit lor. Mare parte dintre aceștia urmează forme de învățământ universitare. Cei rămași însă, nu s-au adresat instituției. 

 

”Din 4.000 de absolvenți anul trecut, la noi au intrat vreo 380, deci nici măcar 10% și noi de obicei cu absolvenții de liceu sau cu cei cu școli profesionale care nu își găseau un loc pe piața muncii, noi făceam cursuri de formare, consiliere, mediere, ne făceam planul de ocupare.(…)Noi am vrut să luăm legătura cu ei și oricum luăm legătura cu ei printr-un proiect al Uniunii Europene să strângem niții, așa numiții tineri care nici nu  învață, nici nu muncesc între 16 și 24 de ani și am încercat să-i contactăm acasă la ei. Problema mare este că nu putem avea acces la datele lor personale,”

 

Teodor Dimitriu, director AJOFM

 

Botoșănenii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sunt greu de găsit deoarece încă din luna mai a anului 2018 a intrat în vigoare GDPR, regulament privind protecția datelor cu caracter personal.

 

Așadar, numărul tinerilor botoșăneni care stau acasă râmăne o enigmă.

 

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store