Patru tipuri de pagube materiale ce sunt evitate prin intermediul asigurării facultative a locuinței

(P)Locuința este, de regulă, unul dintre cele mai importante bunuri deținute de către o familie, acesta fiind un loc esențial dezvoltării armonioase a relațiilor familiale. Protejarea acestei investiții este considerată o necesitate, fiind obligatorie luarea unor măsuri de prevenție pentru evitarea producerii pagubelor rezultate în urma unor evenimente neprevăzute. Deși există varianta asigurării obligatorii a locuinței, aceasta nu oferă decât o protecție limitată, varianta facultativă fiind recomandată datorită numeroaselor împrejurări în care despăgubirile pot fi obținute. 

 

Asigurările facultative ale locuinței sunt instrumente valoroase, care pot oferi suport financiar pentru remedierea rapidă a pagubelor rezultate în urma unor diferite evenimente naturale sau de alt tip. Pentru obținerea unei protecții cât mai largi este util să se încheie o poliță de asigurare a locuinței de la Asirom, variantă adresată tuturor persoanelor fizice domiciliate în România, fie proprietare, fie chiriașe, fiind acceptate inclusiv locuințele care au fost achiziționate prin accesarea unui credit bancar. 

 

Iată ce tipuri de pagube pot fi rezolvate prin intermediul asigurării facultative a locuinței!

 

 

  1. Pagubele provocate de incendii. Incendiile sunt unele dintre cele mai frecvente situații problematice, care pot afecta casa și bunurile aflate la interior. Astfel de incidente se pot petrece oricând din cauza variate, chiar și cele mai mici incendii putând duce la daune extinse în ceea ce privește bunurile din interior sau chiar întreaga structură a casei. Asigurarea facultativă a locuinței oferă sprijin financiar în cazul în care au loc incendii, banii obținuți putând fi folosiți nu doar pentru repararea locuinței, ci și pentru înlocuirea bunurilor deteriorate sau distruse în totalitate.
  2. Daune produse de cutremur. România este o țară așezată într-o zonă seismică activă, anumite regiuni fiind expuse în mod special. Asigurările obligatorii nu acoperă în întregime pierderile rezultate în urma unui cutremur și, de aceea, varianta facultativă este binevenită. Cu ajutorul sumelor obținute pot fi rezolvate cu rapiditate avariile structurale mai mici sau mai mari și, de asemenea, pot fi înlocuite bunurile din interior distruse în urma producerii unei activități seismice.
  3. Pagube produse de fenomene meteorologice extreme. Astfel de evenimente sunt din ce în ce mai frecvente în România, furtunile, căderile masive de zăpadă sau ploile foarte puternice putând afecta în diferite moduri locuința în întregime sau părți ale acesteia. Cu ajutorul unei asigurări facultative se obține o protecție utilă împotriva unor astfel de riscuri, costurile de reparație ale acoperișului, ferestrelor sau pereților putând fi suportate în cazul în care acestea apar în urma apariției unor fenomene de acest fel.
  4. Pagube provocate de furturi și vandalism. Locuințele din România sunt supuse adeseori unor pagube care apar din cauza furturilor și vandalismelor. Multe zone din România, în special cele din regiunea urbană, se află într-un astfel de risc, pierderile putând fi însemnate. Asigurarea facultativă acoperă în variate moduri bunurile și locuința, oferind o protecție financiară binevenită și o recuperare rapidă a pierderilor suferite.

 

În concluzie, asigurarea facultativă a locuinței reprezintă o modalitate recomandată de specialiști pentru protejarea investiției făcute în construirea și amenajarea unei case deosebite. 

 

(Foto:  Wes Warren pe Unsplash.com/Kenny Eliason pe Unsplash.com)