Noua lege pentru vânzătorii online: Ce taxe trebuie plătite și cum sunt verificate persoanele care vând produse pe internet

Inspectorii ANAF au început să trimită notificări persoanelor care vând produse pe platformele online, inclusiv pe rețelele de socializare, pentru a verifica dacă aceștia respectă legislația fiscală. 

 

S-a dat lege pentru persoanele care vând produse online!

 

Autoritățile au în vedere activitățile comercianților care nu au înregistrat firme, dar și pe cei care nu plătesc taxele și impozitele datorate. Iată ce bani trebuie achitați obligatoriu la stat.

 

ANAF va demara verificări pentru a identifica persoanele care vând produse online, dar nu își declară veniturile. Sunt în vizor cei care încasează plăți cash de la curieri în momentul livrării coletelor, conform bzi.ro

 

Românii trebuie să știe legislația în vigoare, și anume, dacă o persoană vinde produse în mod ocazional, fără a obține un venit constant, nu este necesară înregistrarea în Registrul Comerțului sau la ANAF

 

Este nevoie de autorizație

 

În schimb, dacă o persoană devine un comerciant constant (cumpără produse en-gros și le vinde cu profit), aceasta trebuie să se autorizeze ca întreprinzător și să își plătească impozitele și contribuțiile sociale obligatorii. Nici persoanele care vând produse de înfrumusețare prin intermediul unor cataloage de promovare nu scapă de atenția autorităților.

 

Vânzătorii trebuie să fie atenți la obligațiile lor fiscale și să își declare veniturile, dar să achite și toate taxele și dările la stat. În caz contrar, riscă să fie sancționați cu amenzi uriașe sau cu închiderea afacerii. Persoanele care vând produse online pot fi depistate și cu ajutorul firmelor de curierat. 

 

Fiscul primește informații detaliate despre transporturi, inclusiv valoarea produsului, numele expeditorului și al destinatarului, precum și codul de identificare fiscală. Aceste măsuri reflectă intensificarea controalelor autorităților fiscale asupra comerțului online, în special în contextul creșterii numărului de vânzători și tranzacții online.

 

Articolul integral poate fi citit aici.