Doi liberali se bat pentru un post greu, soţia lui Ciubotaru eliminată la dosar - DOCUMENT

 

Doi membri ai PNL îşi dispută a doua funcţie din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI). Postul de şef serviciu sau inginer şef, al doilea în organigrama instituţiei după cel de director executiv, a fost scos la concurs de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Acesta era ocupat cu delegaţie de Anca Ciubotaru, soţia actualului PP-DD – ist Gheorghe Ciubotaru.
Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara OCPI Botosani

Un candidat de 31 de ani cu firmă în cadastru

Aceasta s-a înscris la concurs numai că dosarul nu i-a fost acceptat. „Nu sunt îndeplinite condiţiile de studii”, este explicaţia oficială oferită de ANCPI. Eusebiu CilibiuInstituţia de la Bucureşti căreia i se subordonează oficiul de la Botoşani a făcut chiar marţi 6 noiembrie publice rezultatele după analiza candidaturilor. Au rămas astfel în cursă doi pretendenţi, ambii membri PNL. Eusebiu Cilibiu, fost preşedinte municipal al Tineretului Naţional Liberal, este unul dintre aceştia. Are 31 de ani, a absolvit Facultatea de Hidrotehnică, Îmbunătăţiri Funciare şi Geodezie de la Iaşi, iar din 2008 este asociat la o firmă cu activitate de cadastru. „Mi-am propus să ocup acest post pentru a face puţină ordine şi disciplină. Sunt multe aspecte, dacă nu lucrezi în domeniu nu cunoşti”, a afirmat Eusebiu Cilibiu, în opinia căruia posturile de conducere de la OCPI ar trebui ocupate de absolvenţi din domeniul cadastral.

Fostul şef disponibilizat candidează şi el

Al doilea candidat este Dumitru Istrati, absolvent de geodezie în cadrul actualei Universităţi Tehnice Bucureşti, nimeni altul decât fostul director al OCPI Botoşani. Dumitru Istrati OCPI BotosaniAsupra acestuia planează semne de întrebare privind modul în care i-a fost admis dosarul deoarece una dintre condiţii era ca în doi din ultimii trei ani să fi avut calificativ „foarte bine”, ori după scandalul izbucnit în 2010 la OCPI Botoşani acesta s-a aflat printre angajaţii disponibilizaţi în planul de restrângere a cheltuielilor bugetare. „Dacă dosarul a fost acceptat înseamnă că îndeplineam condiţiile de participare la concurs”, ne-a declarat Dumitru Istrati, oarecum amuzat de suspiciunile care există asupra calificării sale la concurs. După ce a fost concediat, asemeni aproape tuturor celorlalţi colegi trimişi în şomaj, Dumitru Istrati a deschis un proces pe care l-a câştigat, fiind reangajat şi activând acum pe un post de consilier, neavând funcţie de conducere.

Comisie cu director de la PSD

Examenul va avea loc pe 27 noiembrie la ANCPI şi ambii concurenţi susţin că politicul nu are nici o treabă în stabilirea câştigătorului. De altfel, Eusebiu Cilibiu ne-a spus că liberalii nici nu ştiu că şi-a depus dosarul. Din comisie va face parte şi Paul Pavăl, director interimar OCPI Botoşani, consilier judeţean PSD. Anterior a avut loc şi concursul pentru postul de registrator şef, care a fost câştigat de Cristian Grosu, cel aflat deja pe post. Funcţiile de conducere de la OCPI sunt percepute ca fiind printre cele mai bine remunerate de la instituţiile din Botoşani. Astfel, fostul director Mihai Luca a avut în 2010 venituri de 56.884 de lei ca salariu şi normă de hrană, adică 4.740 de lei pe lună. Actualul director susţine că însă că lefurile au mai scăzut.

concurs sef serviciu OCPI Botosani