Director de instituție, apel către șefii din Primărie: Mare atenție, nu cred că ar da bine, refuz să cred că poate fi ceva rău

Șeful unei instituții de la Botoșani și-a arătat îngrijorarea vis a vis de un proiect care se află la un pas de implementare.

 

Este vorba despre unul extrem de important și anume cel care vizează reabilitarea și modernizarea Bisericii Sfântul Gheorghe.

 

Directorul Direcției de Cultură, prezent la lansarea acestui proiect a atras atenția șefilor din Primărie cu privire la unele practici a unor constructori care pot pune în pericol investiția.

 

„Aș ruga ca persoanele care vă ocupați de implementare să fiți foarte atenți atunci când stabiliți toate criteriile. Nu trebuie să fie restrictive, dar vă rog frumos respectați în totalitate ceea ce spune legislația. Vorbim de un monument de valoare națională, reprezentantiv și atunci lucrurile trebuie făcute ca la carte. Vorbim de specialiști acreditați, atestați de Ministerul Culturii pe tot ceea ce înseamnă lucrări cât și pe partea de arhitectură și consolidare. Mare atenție”,

Dănuț Huțu, director Direcția de Cultură și Patrimoniu Cultural

 

Șeful de la Cultură nu a intrat foarte mult în detalii. Însă a subliniat că Botoșaniul, din păcate dă exemple negative în ceea ce privește proiectele nefinalizate.

 

„Pentru că nu cred că ar da bine, eu mai știu ceva în legătură cu trecutul dar nu vreau, refuz să cred că poate fi ceva rău și atunci proiectul pentru a fi implementat cu succes trebuie ținut cont de toate aceste amănunte”,

Dănuț Huțu, director Direcția de Cultură și Patrimoniu Cultural

 

Managerul de proiect din Primărie a dat asigurări că sunt multe persoane cooptate în derularea acestei investiții și este foarte greu de crezut că se poate repeta istoria.

 

„Este un proiect important, avem contract de execuție lucrări, contract de dirigenție de șantier și contractul de urmărire a execuției lucrărilor din partea proiectantului. Să vină specialiști, de asta am ținut să transmit lucrul acesta, este foarte important să participe operatori economici serioși”,

Adriana Zăiceanu, manager de proiect

 

În replică, Dănuț Huțu a dat drept exemplu de bune practici județul Suceava care a implementat multe proiecte similare și le-a și finalizat și a recomandat cooptarea de specialiști suceveni: „Ei nu au pierdut nici un proiect și au intrat probabil peste 100 de milioane de euro pe restaurări de monumente”.

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store