Cum a aflat un tânăr programator că este rudă cu Ștefan cel Mare - VIDEO

Daniel a identificat 4.800 de persoane în arborele sau genealogic, printre ele și rude din Botoșani.

 

După 4 ani de eforturi, timp în care a studiat arborele genealogic al familiei sale, un tânăr programator a aflat că... este rudă îndepărtată cu domnitorul Ștefan cel Mare.

 

Informaticianul pasionat de istorie a identificat nu mai puțin de 4.800 de strămoși. Printre ei, și boieri moldoveni.

 

Daniel are 32 de ani, este din Piatra Neamț și locuiește în Iași. Este programator, însă marea sa pasiune este istoria. De aici și interesul pentru originile sale, relatează stirileprotv.ro.

 

″Până acum am descoperit o apartenență la 7 familii nobiliare sau boierești. Pot să spun că sunt o rudă mai îndepărtată a lui Ștefan cel Mare. Iuga, voievod de Maramureș, este un strămoș direct al meu pe linie maramureșeană, el fiind fratele lui Bogdan I descălecatorul, tatăl Mușatei, bunica lui Alexandru cel bun, bunicul lui Ștefan cel Mare”,

Daniel Cantoreanu, programator

 

Daniel a identificat 4.800 de persoane în arborele sau genealogic, cele mai multe din Botoșani, Câmpulung Moldovenesc, Capu Codrului, Rădășeni, Piatra Neamț, Iași și Săliștea de Sus.

 

“Totul a pornit din poveștile de familie, cea mai importantă este a bunicului meu Gheorghe Cantoreanu, deținut politic la Aiud 1958 - 1962, decedat în închisoare. Pot să zic că mă cunosc mai bine acum că îmi cunosc strămoșii”,

Daniel Cantoreanu, programator

 

Cu unele dintre rudele pe care le-a descoperit în timpul cercetării tânărul programator s-a și întâlnit față în față. Așa a decoperit că pasiunea sa pentru istorie este o trăsătură de familie și că are veri îndepărtați fac același lucru - își caută neamurile.

 

“Demersul lui Daniel de 4 ani demonstrează că îți poți cunoaște strămoșii, chiar provenind dintr-o țară care nu are o cultură a documentelor și a istoriei atât de dezvoltată. Mi-am dat seama că legătura mea spirituală cu Daniel se leagă și prin strămoșii pe care îi avem în comun, a fost o mare surpriză și o mare bucurie”,

Alexandru Piticari, văr de gradul al IX-lea

 

Pentru a-și construi arborele genealogic, tânărul a studiat numeroase arhive comunale, registre civile, dar și pietre funerare. Acum lucrează la primul volum despre istoria și descendența familiei sale.

 

Vezi video aici

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store