Atac la francmasonerie în fața a sute de oameni adunați în restaurant – VIDEO

Evenimentul religios care a adus la Botoșani sute de oameni din toate județele țării a fost explicat în detaliu de organizatori, la câteva ore bune de la începere.

 

În jurul orelor 19:00 ale zilei de duminică, 18 iunie 2017, când sinaxa clericilor și credincioșilor ortodocși a ajuns la final, a fost susținută și o conferință de presă la care a venit preotul Ioan Ungureanu, care slujește la Schit Orășeni.

 

În fața celor peste 800 de persoane prezente la Casa Lux a fost contestat sinodul ccare a avut loc anul trecut în insula Creta a Greciei, iar sinaxa de ieri a considerat că acesta a fost o adunare eretică.

 

Și asta pentru că ar aproba căsătoriile mixte între persoane de religii diferite. Ca atare, s-a cerut Sfântului Sinod reanalizarea documentelor aprobate în Grecia.

 

”Ideea principală a întâlnirii noastre a fost aceea că am dorit să condamnăm ecumenismul care este erezia tuturor ereziilor care are ca scop ștergerea hotarului dintre ortodoxie și ereziile de inspirație creștină, apoi celelalte religii monoteiste, păgâne și realizarea unei uniuni religioase pe baza unui minimalism dogmatic. De aceea noi am cerut Sfântului Sinod din Biserica Ortodoxă prin sinaxa de astăzi să condamne definitiv și irevocabil ecumenismul, ca erezie”,

Ioan Ungureanu, preot Schit Orășeni

 

De asemenea…

 

”Un punct foarte important este că s-a condamnat alături de ecumenism și francmasoneria care este autoarea ecumenismului. Foarte mulți părinți și oameni de teologie din secolul XX, cum ar fi părintele Iustin care susțin că ideologia francmasonică stă la baza ecumenismului și din acest punct de vedere noi am reamintit poporului ortodox că în 1937 Sfântul Sinod a luat decizia 785 prin care a condamnat francmasoneria ca o religie păgână și ca o organizație anticreștină și le-am recomandat credincioșilor să nu facă parte din această organizație”,

Mihai Silviu Chirilă, participant la sinaxă

 

De asemenea, s-a solicitat Sfântului Sinod dezafilierea Bisericii Ortodoxe Române de la organizațiile naționale sau internaționale, poziția fiind una împotriva rugăciunilor și acțiunilor comune.  

 

Până la ducerea la îndeplinire a acestor solicitări, nepomenirea ierarhilor va continua.

 

Cei doi organizatori ai sinaxei au subliniat faptul că, deși au fost acuzați, nu au o atitudine schismatică și nu doresc să adere la alte grupuri religiose.

 

În același timp, contestatarii ecumenismului nu fac propagandă religioasă în alte parohii. Preotul Ioan Ungureanu de la Schit Orășeni este printre singurii din țară care nu-i mai pomenește pe ierarhi la slujbe.

 

Click pe video pentru declarațiile integrale