Aproape 2.000 DE COPII nu sunt vaccinați la Botoșani, din cauza părinților

Practic în prezent, în județul Botoșani aproape 2.000 de copii nu au fost vaccinați împotriva bolilor copilăriei, din cauza refuzului părinților.

 

Vorbim despre acele persoane care sunt contestatari declarați ai vaccinurilor la copii, pe motiv că acestea ar avea de fapt efecte adverse și le-ar afecta sănătate.

 

Culmea, aceste cazuri nu sunt nicicum din mediul rural.

 

”S-a solicitat medicilor de familie cartagrafiile actuale, ne-au transmis, am identificat care sunt zonele cu ceva restanțe la vaccinare, în general este vorba de mediul urban Botoșani, Dorohoi. Se dispun măsuri în vederea recuperării la vaccinare a copiilor din acea zonă”,

Laura Acatrinei, director executiv adjunct DSP Botoșani

 

S-a discutat despre un act normativ care să oblige părinții să-și vaccineze copiii sau să suporte consecințele în situațiile în care copiii lor contactează un virus pe care mai apoi îl transmit mai departe.

 

”E proiect, e un principiu european provenit din Cartea Drepturile Omului, drepturile fiecărui individ trec în pplan secundar atunci când este vorba despre securitate publică, asta voia legea să transpună”,

Laura Acatrinei, director executiv adjunct DSP Botoșani

 

Și cei șase botoșăneni care au fost infectați cu acest virus se aflau în această situație, adică nu au fost vaccinați niciodată și au adus rujeola din alte județe, la Botoșani.

 

”Nu există o dovadă științifică că acest vaccin face rău, restul sunt vorbe și ne vaccinăm noi părinți sănătoși și-i protejăm pe cei 4, 5% care nu suportă vaccinarea. Prin nevaccinare, boala poate fi făcută de un adolescent sau un adult și în situația asta organismul lui nu este pregătit să managerieze boala copilăriei, va face o formă mai urâtă, cu mai multe complicații, inclusiv cu sechele”,

Laura Acatrinei, director executiv adjunct DSP Botoșani

 

1.500 de copii pe grupa 1 – 9 ani și aproximativ 300 pe grupa 9 – 11 ani sunt nevaccinați la acest moment în județul Botoșani.