Alegerile de la Corpul Polițiștilor ANULATE după contestația unei femei subcomisar, mare șef din Poliție AMENDAT

După un proces început în urmă cu un an și trei luni, Tribunalul Botoșani s-a pronunțat marți, 26 martie 2019, în dosarul privind alegerile desfășurate la Corpul Național al Polițiștilor (CNP) Botoșani și a hotărât anularea scrutinului.

 

Președinte cu numai 36% din voturi


Acesta a avut loc pe 22 ianuarie 2018 și a fost contestat în aceeași lună de subcomisarul Otilia Ştefănică, ofiţer în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Botoşani.


Polițista a arătat în plângerea depusă la instanță că nu s-a respectat procedura. Mai exact, în Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNP se prevedea foarte clar că președintele unui consiliu teritorial este desemnat prin votul a două treimi din numărul membrilor prezenți la Adunarea Generală.


Ori la Botoșani noul șef al CNP, comisarul Paul Tapalagă, a fost ales cu doar 52 de voturi din 144, adică numai 36%.


Pe locul doi s-a clasat scms. Otilia Ștefănică, cu 44 de voturi, iar pe poziția a treia cms. Adrian Doloi cu 42 de voturi, actualul șef al Poliției municipiului Botoșani.

 

Regulă valabilă doar în ziua scrutinului


În aceste condiții, femeia subcomisar se aștepta să aibă loc un al doilea tur de scrutin, numai că i s-a comunicat de către cms. şef Petre Stancu, preşedintele pe țară al CNP, că Paul Tapalagă este deja președinte fiindcă înaintea ședinței s-ar fi convenit ca șef al CNP Botoșani să devină primul clasat, indiferent de numărul de voturi.


Cum această decizie, despre care Otilia Ştefănică susține că nici măcar nu a fost supusă votului Adunării Generale, contravine flagrant Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNP adoptat de Guvern, polițista a deschis o acțiune în instanță.

 

Președintele pe țară al CNP amendat, alegerile anulate


petre stancuÎn cadrul procesului, judecătorul a decis amendarea cu 500 de lei a comisarului șef Petre Stancu (foto dreapta), președintele pe țară al CNP. Acestuia i s-a cerut să depună la dosar documente din care să rezulte modalitatea de organizare a alegerilor din 2016, cu procesele-verbale aferente, sub sancţiunea amenzii.

 

Din respectivele acte ar fi putut reieși că alegerile anterioare au avut loc în două tururi, iar cms. șef. Stancu nu a livrat actele necesare, așa că a fost sancționat pecuniar.


”Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite acţiunea. Anulează alegerile organizate în data de 22.01.2018 pentru funcţia de preşedinte al C.N.P. - Biroul Teritorial Botoşani”,


Hotărâre Tribunalul Botoșani.


2.520


de lei trebuie să achite CNP cheltuieli de judecată reclamantei.

 

Femeia care a răsturnat alegerile se pregătește de o nouă candidatură


Alegerile pentru președinția CNP Botoșani au avut loc după pensionarea comisarului șef Marcel Burlacu. Din mandatul acestuia mai erau doi ani, iar scrutinul s-a organizat pentru desemnarea șefului CNP Botoșani pentru perioada rămasă, adică 2018 – 2020.

 

otilia stefanicaPână ca alegerile de anul trecut să aibă loc, CNP a fost condus pentru șapte luni, de la pensionarea cms. șef Marcel Burlacu, de către vicepreședintele cms. Cătălin Corneanu. Comisarul, în prezent adjunct al șefului Poliției Municipale, a depus în nume propriu cerere de intervenție în proces.

 

I-a fost respinsă, însă a venit ca martor, iar scms.Otilia Ștefănică (foto stânga, Facebook), a ținut să îi mulțumească public pentru faptul că i s-a alăturat acestui demers ”în lupta pentru dreptate”.


Practic, CNP este acum obligată să organizeze din nou alegeri.  


”Voi candida încă o dată.  De aceea am si făcut acest demers. O singură dată. Și dacă nu voi fi aleasă, mă retrag din CNP”,


scms.Otilia Ștefănică.


Hotărârea Tribunalului Botoșani poate fi totuși atacată cu recurs.

 


ISTORICUL CAZULUI ȘI IMPORTANȚA FUNCȚIEI DE PREȘEDINTE AL CNP BOTOȘANI, ÎN LINKUL DE MAI JOS:

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store