Violența, căutată cu lumânarea pe stadioane: suporterii botoșăneni, printre cei mai „pașnici” din țară

Campania „Stop Violenței”, inițiată de subprefectul județului Botoșani, Gelu Țigănucă, nu prea are ce… stopa. Inspectoratul Județean de Jandarmi nu a înregistrat, în cele șase luni de la lansare, evenimente deosebit de grave pe arenele sportive din județ. Lucru care era de așteptat, într-o oarecare măsură, întrucât nici înainte de startul campaniei, jandarmii nu înregistraseră cazuri de violență extremă.

 

Deși inițiată de subprefectul județean, Gelu Țigănucă, campania „Stop Violenței” a fost finanțată exclusiv din fonduri obținute de la Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Botoșani.
Cu toate că nu se vorbește despre o sumă mare, – din cei 2.800 de lei preconizați, s-au investit doar 1.800 – acțiunea nu se justifică, întrucât doar cinci persoane au fost amendate și altor șapte li s-a interzis accesul pe arenele sportive, de la începutul campaniei.
Totodată, deși recunoaște că Botoșaniul nu este o zonă agresivă în domeniul sportiv, directorul DJST Botoșani, Radu Humelnicu, spune că, de fapt, campania mizează mai mult pe activitatea de prevenție.
„Totuși, incidente de-a lungul anului au existat și cel mai important, pentru o campanie de genul acesta, este activitatea de prevenție, nu trebuie neapărat să acționăm doar atunci când moare cineva pe stadion sau când sunt incidente foarte grave. În acest an nu s-au înregistrat evenimente deosebite, au fost doar câteva incidente chiar minore care nu au afectat viața sportivă a județului Botoșani”, a precizat acesta.
 De la startul campaniei, au fost distribuite pe arenele sportive din județ, dar și în zonele unde se consumă alcool, materiale cu mesajul „Stop Violenței”, materiale obținute și din sponsorizări directe cu companii publicitare.
CITEȘTE:
 Cel mai bogat subprefect a pus-o de-o campanie: Nu mai spuneți dle că nu avem violență