Săculețul cu bani de la finanțările nerambursabile rămâne la Primărie: Toată lumea se plânge că nu avem bani, iar dacă rămân niște bani, avem unde să-i dăm

Propunerea useriștilor de a se organiza o a doua sesiune de repartizare a sumelor rămase pe proiectele ONG-urilor din domeniile sportiv-cultural-social, a rămas neîmpărtășită de colegii din Legislativul local.

 

Economii de 250.000 de lei într-un oraș fără bani 

 

În urma evaluării propunerilor din partea asociațiilor botoșănene a rămas o economie de 250.000 de lei, după cum urmează:

- pentru domeniul sportiv: 99.558 lei

- pentru cultură: 100.000 lei

- pentru social: 50.000 lei

 

Au fost propuneri respinse pe motivul că activitățile propuse spre a fi realizate nu vizau municipiul reședință, ori aceste sume sunt din bugetul Primăriei Botoșani.

Comisia formată din consilieri a gândit o nouă sesiune, pentru depunerea unor eventuale noi propuneri. Doar că Marius Rogojinschi, ales pe listele PSD, s-a împotrivit arătând că nu există timpul necesar parcugerii etapelor din calendar și mai ales pentru ca ONG-urile să apuce să deruleze activități și mai apoi să le deconteze.

 

 

„Așa ca să redactăm foarte frumos niște proiecte care să fie finanțate pentru a obține banii, dar pentru a nu atinge scopul cultural sau sportiv, îmi creează un semn de întrebare și o rezervă în ceea ce privește finanțarea proiectelor la modul sincer”,

Marius Rogojinschi, consilier local PSD

 

Premiem sportivii de la Tokyo?

 

Fostul primar Cătălin Flutur a avut altă propunere și a argumentat că în cazul de față, licitația ar fi durat până la mijlocul lunii octombrie și ar fi rămas o singură lună pentru cheltuirea sumelor.

 

„Toată lumea se plânge că nu avem bani, iar dacă rămân niște bani, avem unde să-i dăm. Este o propunere extraordinară astăzi de a premia doi olimpici cu aur și argint, asta se întâmplă o dată în viață pentru ei, iar pentru noi foarte rar. Eventual putem să mutăm niște bani de la această secțiune care este pentru a încuraja tot felul de activități, și partea celalaltă, bineînțeles dacă nu se ocupă cu cealaltă sesiune”,

Cătălin Flutur, consilier local PNL

 

Fostul primar a exemplificat prin valoarea oferită de Primărie laureatului Premiului Național Mihai Eminescu, la fiecare început de an.

 

„Cheltuim bani pentru că avem nevoie de bani”

 

Raluca Curelariu este persoana din comisia de evaluare care a propus organizarea unei a doua sesiuni pentru repartizarea sumei rămasă.

Și din acest considerent, a intervenit și în ședință.

 

„Într-adevăr calendarul este foarte strâns, nu vă contrazic aici, dar nu este imposibil. Mai departe scopul nu este să cheltuim bani pentru faptul că, așa cum a spus dl Flutur, avem nevoie de bani. Tocmai de accea avem toată încrederea că acei colegi din comisia de evaluare a proiectelor vor selecta spre finanțare doar acele proiecte care sunt scrise și care dovedesc că au capacitatea de a implementa până în decembrie acei bani”,

Raluca Curelariu, consilier local USR

 

Tânăra din CL Botoșani a dat asigurări că în niciun caz nu se dorește doar împărțirea unor bani care au rămas, către asociații care nu au proiecte fezabile.

La vot, proiectul de hotărâre a fost respins, ceea ce înseamnă că suma de 250.000 de lei rămâne în bugetul local.  

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store