S-a votat! DSPSA rămâne fără mare parte din activitate, directorul acuzat că ar fi blocat activitatea altei instituții

Proiectul privitor la divizarea Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a fost votat în ședința ordinară de astăzi, începută la ora 10:00.

 

DSPSA se rupe în două

 

Prin proiect „intervențiile edilitare” și „serviciul de amenajare spații verzi” trec de la DSPSA către Serviciul Public de Administrare a Piețelor, Oborului și Cimitirelor (SPAPOC) din cadrul Primăriei, iar gestiunea activității directorului Eugen Țurcanu se reduce considerabil.

 

Eugen Țurcanu, directorul acestei direcții nu a votat însă a avut o intervenție la faza de dezbateri care a făcut trimitere la cadrul legal al inițiativei primarului.

 

„În primul rând consider că nu ar trebui să participați la vot, fiind într-un conflict de interese”, i-a transmis primarul Cosmin Andrei.

 

Totuși, Eugen Țurcanu a primit răspuns din partea primarului care i-a transmis că poate consulta cadrul legal la partea de început a proiectului de hotărâre.

 

ITM blocat de plângerile de la DSPSA

 

Și a avut o scurtă remarcă:

 

„Vă spun că lucrurile în continuare nu funcționează și nu vor funcționa la DSPSA sau cum se va numi de acum. Iar astăzi am primit o hârtie de la ITM prin care ni se transmite că este blocată activitatea de la ITM din cauza plângerilor de la DSPSA. Au 19 petiții în lucru de la salariați care reclamă tot felul de aspecte care încalcă în primul rând principiul bunei credințe între angajat și angajator”,

Cosmin Andrei, primar

 

Adresa este transmisă către Primărie din partea conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă și se solicită luarea de măsuri pentru a nu mai exista această avalanșă de plângeri din partea angajaților DSPSA care se plâng de: „relațiile de muncă, sănătatea, securitatea în muncă, toate petițiile reclamă abuzuri din partea șefilor ierarhici și conducerii cum ar fi blocarea accesului la locul de muncă, schimbarea sistemului de închidere a spațiilor de lucru, vocabular indecent, amenințări, injurii sau chiar loviri”.

 

Plângerile se află în diferite stadii de cercetare. Primarul a spus că va propune o comisie formată din consilieri locali care să analizeze ceea ce se întâmplă la DSPSA.

 

După primar, a cerut cuvântul Cătălin Flutur, singurul care oficial s-a poziționat de partea directorului DSPSA.

A arătat că probabil numărul mare de petiții înaintate către ITM vine de la un număr mic de salariați.

 

„Știu foarte bine activitatea DSPSA și vă garantez că în condițiile date s-a făcut acolo o treabă foarte bună și o să recunoaștem cu toți lucrul acesta”, a spus Cătălin Flutur.

 

Consilierul local PNL a mai declarat că nu vede cum SPAPOC se va descurca cu noile activități și a dat de înțeles că miza este alta, respectiv angajarea unor persoane în plus, deși angajările la stat au fost blocate.

 

Proiectul a fost votat și își va produce efectele după ce va primi avizul de legalitate de la Prefectură.