Reproșuri din partea unui primar pentru un mare șef din București, unitate de stat transformată în... consignație

În jurul orei 11:00, primarii din județul Botoșani au intrat la discuții cu ministrul digitalizării și inovării, Sebastian Burduja care a venit însoțit de Florin Valentin Ștefan, directorul Poștei Române.

 

Temele abordate au fost diversificate și au făcut referire la semnăturile electronice sau necesitatea ștampilelor în relația cu instituțiile publice.

S-a făcut o analiză ad-hoc și a serviciilor pe care le oferă compania de stat Poșta Română, prin unitățile din teritoriu.

 

Unul dintre primari a luat cuvântul și a adus critici la practicile preluate din comunism prin care oficiile poștale au la vânzare obiecte de igienă și alte lucruri nepotrivite cu profilul de activitate.

 

 

„E păcat să spunem că de 30 de ani dlor încă mai vând hârtie igienică și detergenți. Și mai aduc coletele cu o Dacia Papuc. E păcat că se înființează companii private care fac concurență și o fac într-un mod profesionist și nu au beneficiat de infrastructura pe care a avut-o Poșta Română: mă refer la forță de muncă, sedii...”,

Sorin Gîngă, primarul comunei Văculești.

 

De asemenea, alesul botoșănean a făcut referire și la modul în care sunt efectuate plățile pentru facturile la energie cu acele carduri de care beneficiază anumite categorii sociale.

 

„Și când ați început problema cu tichetele de energie infrastructura nu era gata. S-a creat un pic de confuzie între cetățeni. Nici acum nu este asigurată infrastructura pentru toate oficiile poștale. Cu cât o să renunțați la cântarele alea cu pietre și la chitanțe scrise de mână mai repede cu atât cetățenii vor apela mai mult la serviciile Poștei Române și probabil va fi o companie de succes la dimensiunea pe care o are”,

Sorin Gîngă, primarul comunei Văculești.

 

Vom reveni cu reacția șefului de la Poșta Română cu privire la aceste declarații.