Primarul municipiului de acord cu măsura desfiinţării spitalelor

 


În ciuda faptului că, preşedintele Consiliului Judeţean s-a declarat împotriva comasării celor două unităţi spitaliceşti din municipiu, de cealaltă parte, primarul susţine contrariul motivînd această decizie ca fiind una eficientă în condiţiile în care a fost gîndită de specialişti din cadrul ministerului de resort. Mihai Ţâbuleac susţine că această măsură ar sfida logica şi eficienţa şi oferă posibilitatea unor interese care nu au nimic în comun cu ocrotirea domeniului sănătăţii. Cătălin Flutur însă este de părere că, decizia va fi luată cel mai probabil fiind bazată pe anumite criterii, prin prisma faptului că, vizita secretarului de stat la Botoşani a fost considerată şi ca un fel de audit în domeniul sănătăţii.
 „Ştim prea bine că vorbim despre tot felul de descentralizări din mai multe domenii, iar vizita secretarului de stat a fost ca un fel de audit pentru a vedea ce se întîmplă în acest domeniu al sănătăţii, legea actuală într-adevăr nu permite o desfiinţare a spitalelor. Spitalul rămîne iar în condiţiile în care se vor decide prin lege bineînţeles nişte comasări, este problema specialiştilor din Ministerul Sănătăţii în concordanţă cu un program de guvenare care vorbea de descentralizare, noi am luat-o prea repede înainte că se desfiinţează spitalul, nu este aşa, eventual se poate desfiinţa un post de director, dar spitalul va funcţiona în continuare”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani.
Cătălin Flutur a mai afirmat că, în cazul în care cele unităţi medicale vor fi preluate de Spitalul Judeţean Mavromati, care are înregistrate datorii colosale la furnizori şi chiar se află în situaţie de executare silită, acest lucru nu ar perturba activitatea medicală pe plan local.