Primăria obligată de DSV să cheltuiască de 10 ori mai mult pe câini: Statul contra statului

 

Şefa Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) este însă contrazisă de şefii din Primărie care susţin că tocmai legislaţia în vigoare, respectiv o OUG 155 privind gestionarea câinilor fără stăpân şi care practic obligă municipalitatea să deţină o sală de operaţii şi tratamente cu personal aferent dar şi condiţii pe care trebuie să le îndeplinească această locaţie.

„Ei sunt convinşi că noi facem cabinet veterinar"


De asemenea, Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) susţine că acelaşi normativ obligă municipalitatea să aibă angajat un medic veterinar care să efectueze tratamente şi diverse acţiuni veterinare.
Ei sunt convinşi că noi facem cabinet veterinar, eu le spun că 6 luni de zile că nu se numeşte cabinet veterinar, este o sală de operaţii şi tratamente şi ei o ţin că se numeşte cabinet veterinar. Dar nu are nici o treabă cu cabinetul veterinar. Nu vor fi terţi persoane acolo, vor fi doar câinii fără stăpân acolo gestionaţi şi trataţi, nu şi câini cu stăpân, nu pisici, nu porci, cai, vite sau hamsteri”, a declarat Eugen Ţurcanu.
[[banner]]

"E ceva strigător la cer şi nu intervine nimeni"

Mai mult decât atât, şeful din Primărie s-a axat şi pe partea financiară şi anume faptul că prin efectuarea de operaţii în sala amenajată lângă adăpost de medicul salariat în instituţie s-ar efectua economii considerabile, dat fiind faptul că preţurile practicate la privat sunt de 10 ori mai mari iar costurile asemenea. „Statul este împotriva statului aici. Mă costă 80 de lei fără TVA un mascul şi 120 de lei o femelă de sterilizat, eu vin şi fac cabinetul meu, cu medicul meu pe care îl am angajat şi mă ajunge undeva la 15 lei o sterilizare şi ei mă forţează să fac de 10 ori costurile la un cabinet privat. E ceva strigător la cer şi nu intervine nimeni, nu se sesizează nimeni, o autoritate care poate să reglementeze acest lucru”, a mai spus Eugen Ţurcanu. De la începutul acestui an au fost sterilizaţi în jur de 700 de câini fără stăpân, intervenţiile chirurgicale fiind realizate de doi operatori privaţi.
CITEŞTE:
 Primăria termină degeaba padocul: interzis la sterilizat câini