Cei opt polițiști care au fost eliberați astăzi, fiind plasați sub control judiciar, vor trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători.
Iar în principal, atât ofițerul cât și ceilalți șapte subofițeri au primit interdicția de a se apropia unul de celalalt. Cu alte cuvinte, nu au voie să comunice direct sau indirect între ei prin nicio cale.
În decizia instanței de la Curtea de Apel Suceava este stipulat acest aspect pentru fiecare polițist în parte.
Toți își vor putea relua activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), însă rămâne de văzut cum se va transpune în practică decizia magistraților fiindcă ei lucrează practic la aceeași instituție, dar vor trebui să nu se întâlnească. De obicei, polițiștii cercetați sunt mutați la servicii neoperative. Are însă IPJ Botoșani atâtea servicii neoperative și care să nu interfereze între ele? Și asta pentru „a nu lua „contact” unul cu celălalt și să fie astfel încălcată măsura controlului judiciar.
Celor opt li s-a fixat un termen de control judiciar de 25 de zile.
De supravegherea lor se va ocupa Poliția municipiului Botoșani, adică vor fi verificați chiar de colegii lor din inspectorat.
Polițiștii anchetați trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemați, trebuie să anunțe dacă schimbă locuința, trebuie să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului sau ori de câte ori este chemat .
Totodată, nu au voie să depăşească limita teritorială a județului Botoşani, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară, sau a instanţei de judecată.
Decizia magistraților de la Curtea de Apel este definitivă.
DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL: