Oroşanu:”Bucătăria comună aminteşte de comunism”

 

DGASPCExternalizarea serviciului de masă din unele centre ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi implicit încheierea contractului cu firma de catering a fost considerată încă de la început un pas greşit făcut de actuala conducere a instituţiei. Iar cel care a încercat în nenumărate rînduri să tragă un semnal de alarmă în acest sens a fost Marius Oroşanu, fostul lider al Sindicatului Impact. Încă din vară,. Sindicalistul a atras atenţia asupra dezavantajelor pe care le oferă externalizarea acestui serviciu, dar şi asupra faptului că această metodă nu aduce economii la buget. “În primul rînd văd că domnului Rădăşanu i-au trebuit cîteva Marius Orosanuluni de zile să-şi dea seama că soluţia aleasă nu era una bună, dar de ce aşa de mult nu înţeleg, de ce nu şi-a dat seama anul trecut cînd a expirat contractul cu firma de catering şi cînd acesta a fost prelungit pînă în februarie anul acesta, acest lucru ar trebui el să îl explice, mi-e greu totuţşi să cred că nu şi-a dat seama de atunci iar asta naşte alte supoziţii, oricum este de lăudat că măcar în al 25-lea ceas a realizat că nu a procedat corect, deşi dacă stau şi mă gîndesc şi soluţia cu bucătăria comună este una extrem de proastă, practic el procedează cum a făcut Ceauşescu pe vremea comunismului cînd a făcut acele buncăre mari prin care populaţia trebuia să treacă să primească hrana”, a declarat Marius Oroşanu, preşedinte Cartel Alfa. Printre altele, sindicalistul a mai declarat că, directorul DGASPC prin înfiinţarea acestei bucătării nu a luat în calcul nici modalitatea de transport a hranei pentru copiii instituţionalizaţi, mijloaacele folosite în acest sens, dar şi gradul de igienă a condiţiilor în care aceasta va fi livrată la asistaţi. “El nu pricepe că instituţia pe care o conduce este una de asistenţă socială, care are în subordine sute de copii, cu programe diferite şi care în acest fel vor fi privaţi de o masă caldă în cazul în care vor ajunge de la şcoală cu 2 ore mai tîrziu, plus că, bucătăria fiind la subsol, în instituţie va fi mereu miros de mîncare şi ce te faci cu beneficarii care vin la instituţie şi care nu au mîncat o ciorbă caldă de nu ştiu cînd”, a concluzionat Marius Oroşanu. Potrivit acestuia, în cazul în care totuşi s-a decis ca hrana să fie preparată îm sistem propriu, atunci trebuiau a fi înfiinţate măcar 2-3 bucătării pe zone, care să deservească mai multe centre din apropiere.