Direcţia Copilului renunţă la firma de catering

 

DGASPCExternalizarea serviciului de hrană pentru copiii instituţionalizaţi s-a dovedit a fi mult mai costisitoare decît au anticipat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Drept pentru care, s-a decis ca, de la data de 15 februarie cînd practic trebuia să fie prelungit contractul cu firma de catering care a cîştigat licitaţia, hrana asistaţilor social să fie pregătită într-o singură locaţie, respectiv o bucătărie proprie amenajată şi dotată corespunzător la subsolul instituţiei. “Din data de 15 februarie vom externaliza serviciul de masă în Liviu Rădăşanusensul că vom prepara mîncarea pentru toate centrele din Botoşani şi cel de la Mînăstirea Doamnei într-o bucătărie din cadrul Direcţiei, este tot un fel de catering pentru că nu îl mai fac în fiecare centru. Îl facem într-un singur loc şi astfel vine şi economia”, a declarat Liviu Rădăşanu, director executiv DGASPC. Amenajarea bucătărie de la subsolul direcţiei a costat în jur de 3.000 de lei iar hrana preparată în această locaţie va fi destinată pentru 7 centre din municipiu şi cel de la Mînăstirea Doamnei. Prin această metodă, conducerea DGASPC susţine că se va face o economie de 10 procente la cheltuieli. În noua bucătărie vor fi angajaţi 9 bucătari din cadrul instituţiei.