O altfel de mamă eroină la Botoșani – Femeia care ar trebui PREMIATĂ 

Sunt mamele care dau naștere unui număr însemnat de copii și apoi, cu grijă și responsabilitate îi pune pe picioare, fără a-i abandona în centrele statului. Li se spune mame eroine, într-un context actual în care natalitatea este într-o îngrijorătoare scădere. 

 

Există se pare și astfel de mame ce pot fi numite eroine și care merită cel puțin aprecierea publică pentru bunătatea decondiționată de care dau dovadă. Față de copiii altora, a celor iresponsabili. 

 

Este exemplu unei doamne din Botoșani pe care deocamdată o vom menține sub anonimat și care, a devenit din mamă profesională, mamă oficială pentru doi băieți abandonați de cea care i-a născut. 

 

Primul dintre copii, a fost luat de asistenta maternală pe când avea un an și câteva luni. Femeia s-a îndrăgostit iremediabil de el și a început demersurile pentru adopție. 

 

A reușit. 

Istoria s-a repetat câțiva ani mai târziu, cu un alt băiețel abandonat pe care soarta l-a adus alături de o mamă și un frate. 

”Avem o doamnă asistent maternal care a înfiat un copil, doamna nu are copii biologici. Era asistent maternal, a înfiat un copil și a stat în concediu pentru creșterea copilului. A venit la serviciu, a mai luat un copil de câteva luni și din nou l-a înfiat și pe el doilea. Deci, femeia aia trebuie răsplătită. Deci doi copii, ambii sin asistență maternală”,
Dan Șlincu, director executiv DGASPC 

Directorul de la Direcția Copilului spune că sunt multe aceste cazuri la Botoșani și anume de asistenți maternali care au adoptat copiii de care aveau grijă, cinci la număr numai de când este el director. 

”Sunt persoane cu suflet mare”, concluzionează Dan Șlincu.  

În momentul de față rețeaua de asistenți maternali din cadrul Direcției Copilului este formată din 224 de posturi. 

 

440 de copii se află în asistență maternală.