Management din comună la Biserica Sfântul Gheorghe, primarul vrea tribunal pentru achiziții publice

Ceea ce se întâmplă momentan în România din punctul de vedere al achizițiilor publice favorizează lucrări stopate ani de zile și licitații care se blochează tot atât timp, în instanțele de judecată.

 

Achiziții publice de tot râsul

 

Recent, la o întâlnire cu miniștri de la București, primarii din țară printre care și Cătălin Flutur au mai tras un semnal de alarmă.

 

”Ne-am plâns de ineficacitatea legii achizițiilor publice. Am promis că o să prezint o listă cu procedurile de achiziții publice reluate din lipsă de oferte sau oferte neconforme. Noi vrem să facem treabă, noi lucrăm cu legea în mână, legea care este. Din păcate, nu vine nimeni la licitație. Merg cu legea în mână și nu avem cu cine să lucrăm”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

La Primăria Botoșani au fost organizate mai multe licitații la care nu a depus nimeni nici o ofertă. Și astfel respectivele contracte au rămas blocate.

 

Câteva exemple:

 

  • Consultanță pentru contractul ”Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Botoșani pentru perioada 2009 – 2028”
  • Documentație tehnică pentru continuarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu
  • Proiectare utilități ansamblul urban Șoseaua Iașului – locuințe pentru tineri
  • Documentație tehnică de intabulare pentru Drumul Tătarilor
  • Documentație deviere rețele pentru spitalul de boli paliative
  • Lucrări pentru finalizarea bazinului olimpic de la Cornișa
  • Dotări parc regional Cornișa
  • Actualizare proiecte reabilitare și modernizare pentru străzile Dimitrie Bolintineanu și Crinilor

 

 

Semnal de alarmă!

 

În cursul zilei de miercuri, Primăria a semnat contractul pentru managementul de proiect pentru Biserica Sfântul Gheorghe ce va fi reabilitată cu fonduri europene.

 

„Ce să vă spun? Este un câștigător acolo. Numai că are sediul în satul nu știu cum, comuna Miroslava – Iași. Și totul a fost conform legii. Am semnat contractul și i-am întrebat pe reprezentanți: dle, sunteți serioși? Că am mai pățit. Toată lumea se duce în SEAP, iau oferte, suntem obligați să luăm oferte și apoi nu-i mai găsim. Și nu li se întâmplă absolut nimic”

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Însă, în cazul nefericit în care această firmă din comuna ieșeană va bloca proiectul atât de așteptat pentru Biserica Sfântul Gheorghe…

 

…. cine va fi tras la răspundere?

 

„Noi am venit cu o propunere să facem o instanță, un tribunal, doar pentru achiziții publice. Nu să ajungem pe la Tribunal, Curte de Apel să se hotărască. Este urgent, haideți să rezolvăm această problemă cu o instanță care decide numai pe probleme de achiziții. Iar ăla care o singură dată a greșit, ne-a păcălit, niciodată să nu mai participe la nimic”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Chiar la Consiliul Județean Botoșani, pentru drumul strategic de 106 km s-a luat decizia licitării pe cinci tronsoane tocmai pentru a nu exista contestații care să ducă la blocarea achiziției publice și implicit a întregului proiect de 73 de milioane de euro.

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store