Locul din Botoșani unde elevii pot învăţa gratuit să înoate într-un bazin ultramodern

În judeţul Botoşani există unul dintre cele mai moderne bazine de înot didactic din Moldova. În acest complex, elevii şi persoanele cu dizabilităţi vor putea lua lecţii gratuite de înot.

 

Dorohoiul este al doilea municipiu din judeţul Botoşani. În ultimii 10 ani, oraşul a început să se dezvolte considerabil.  De la noi cartiere de locuinţe şi până la patinoar sau cinematograf, municipiul Dorohoi a început să devină atractiv, în primul rând pentru localnici. La acestea se adaugă şi cele două licee de elită, cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare dar şi la examenele naţionale.

 

Ultima investiţie spectaculoasă la Dorohoi este un bazin de înot ultra-modern pentru care s-au cheltuit peste 6 milioane de lei, scrie Adevărul.

 

Bazinul municipal este construit în apropiere de Primăria Dorohoi, în centrul municipiului. A fost construit cu bani de la Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii.

 

Lucrările au fost demarate în anul 2019, fiind terminate la sfârşitul anului trecut. Investiţia s-a ridicat la peste 6 milioane de lei. Autorităţile locale spun că au decis să solicite fonduri pentru un bazin de înot tocmai fiindcă în oraş nu existau ştranduri sau alte bazine, nici măcar în aer liber, unde, în special copii, să înveţe să înoate, sau să practice înotul de performanţă.

 

Cel mai apropiat complex de divertisment acvatic se află în municipiul Botoşani la aproximativ 30 de kilometri depărtare.

 

”Este o investiţie realizată prin Compania Naţională de Investiţii, Ministerul Dezvoltării. Noi ne-am dorit foarte mult această investiţie mai ales că este un sport care formează calităţi deosebite şi totodată asigură un stil de viaţă sănătos celor care-l practică. Având în vedere că în Dorohoi sunt talente pe toate planurile şi sperăm să avem performanţe şi în domeniul înotului”,

spune Dorin Alexandrescu, primarul din Dorohoi. 

 

Bazinul dispune de facilităţi de ultimă generaţie. În primul rând este vorba despre instalaţii moderne de menţinere a unei temperaturi constante a apei, de purificare şi totodată de control a calităţii apei. La acestea se adaugă vestiare, duşuri, circuite şi o suprafaţă de înot cu o lungime de 50 de metri.

 

Bazinul este destinat şi lecţiilor de înot pentru copii şi pe viitor - competiţiilor.

 

”Ne-am axat pe grupe organizate, de copii care vin cu instructorii şi care fac atât iniţierea în înot, dar şi performanţă. Sunt convins că pe viitor vor avea loc şi competiţii sportive”,

adaugă edilul.  

 

 

Locul unde elevii din Dorohoi pot învăţa să înoate, gratuit  

 

Cel mai mare avantaj al bazinului de înot de la Dorohoi, pentru localnici, este scopul său didactic. Mai precis, aşa cum arată autorităţile, toţi elevii din oraş vor putea lua lecţii gratuite de înot, printr-un parteneriat între şcoli şi Primărie. Conform unui protocol, clasele cu elevi vor fi programate pentru orele de la bazin. 

 

Nu în ultimul rând, persoanele cu dizabilităţi vor avea acces gratuit la bazin. În momentul de faţă, se pot desfăşura ore de înot cu instructorii, mai ales că bazinul a fost inaugurat încă din luna decembrie. Urmează să fie încheiate şi protocoalele cu unităţile de învăţământ, încheie sursa citată.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store