HSR joacă tare - despăgubire uriaşă cerută Primăriei Câmpulung – AFLĂ cât

 

Intenţia municipalităţii din Câmpulung Moldovenesc de a rezilia contractul cu SC Hi Speed Recovery SRL privind organizarea activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat din oraş a generat o reacţie dură a reprezentanţilor firmei botoşănene.

Conform Monitorului de Suceava, aceştia au trimis autorităţilor locale o adresă care a ajuns la consilierii locali prin intermediul Poliţiei Locale. Este vorba despre o informare pe care HSR a trimis-o Primăriei Câmpulung Moldovenesc, în care, printre altele, se preciza faptul că în situaţia în care contractul pe care îl are încheiat pentru activitatea de blocare şi ridicare a maşinilor va fi reziliat unilateral de către municipalitate, firma în cauză trebuie să primească peste 660.000 de euro. În informarea firmei botoşănene se precizează: „totodată, vă aducem la cunoştinţă că o eventuală suspendare sau reziliere unilaterală a contractului existent ar duce, conform art. 17. 3 (n.r. - din contract) <denunţarea unilaterală de către concedent (n.r. – primărie) cu compensări juste>, din contractul de prestări servicii, la o despăgubire către societate în sumă de 2.921.242 de lei, adică 663.900 de euro, această cifră rezultând din calculul estimativ asupra încasărilor existente până în prezent şi raportate la perioada rămasă până la finalizarea celor nouă ani din contract. La care se adaugă investiţiile în utilaje şi materiale cerute la începerea activităţii conform caietului de sarcini care a stat la baza licitaţiei pentru atribuirea acestui serviciu”. Cuantumul despăgubirii este de aproape trei ori mai mare faţă de cifra de afaceri pe care HSR a avut-o anul trecut şi care s-a ridicat la 1,09 milioane de lei.
Consilierii au desfiinţat hotărârea în baza căreia s-a perfectat contractul cu HSR
Ameninţările mai mult sau mai puţin voalate nu i-au speriat însă pe consilierii opoziţiei. Aleşii PNL au iniţiat un proiect de hotărâre care a trecut de plenul Consiliului Local şi prin care se anulează o hotărâre adoptată în 2010 privind organizarea activităţii de blocare, ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public şi privat din Câmpulung Moldovenesc. Practic, această hotărâre a stat la baza încheierii contractului dintre Primărie şi HSR, contract care în momentul de faţă a rămas practic fără bază legală în care a fost încheiat. Chiar şi în aceste condiţii primarul de Câmpulung Moldovenesc nu pare dispus să treacă le rezilierea contractului.
CITIŢI DESPRE ISPRĂVILE HSR LA CÂMPULUNG MOLDOVENESC:
 REPORTAJ: "Hingherii" de la HSR - vânătoare de maşini în "Oraşul Foamei"