Grădina construită în urmă cu aproape 100 de ani, la un pas să fie readusă la viață 

Va fi ședință de Consiliu Local pentru luna august în ziua de 29 a lunii în curs. 

 

Primăria readuce viață în Grădina de Vară

 

 

Printre proiectele care vor fi votate de consilierii locali de la Botoșani se află și documentația de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) la proiectul de investiții „Reabilitare și modernizare grădina de vară Teatrul Mihai Eminescu ți reabilitare scuar”. 

 

Ceea ce înseamnă că licitația pentru stabilirea unui constructor urmează să fie organizată.

Vorbim despre un contract care se ridică la valoarea de 11,7 milioane lei cu o durată a lucrărilor de 12 luni.

 

Ce este mai interesant este faptul că odată cu reabilitarea Grădinii de Vară, va fi restaurat și bustul poetului Mihai Eminescu din fața instituției.

Se dorește ca între obiectivul Teatrul Mihai Eminescu să prezinte o imagine impecabilă pentru botoșăneni. 

 

Despre Grădina de Vară

 

 

Imobilul a fost edificat în anul 1925 – 1930 și are un regim de înălțime S+P.

La acest moment, clădirea prezintă degradări locale ale elementelor structurale precum deteriorarea fațadelor, învelitorii, instalațiilor termice, sanitare.

 

În consecință, intervențiile vor lua loc atât la părțile exterioare ale clădirii, cât și în interiorul acesteia. Din cauza înfiltrațiilor de apă, porțiuni din fațadă prezintă degradări și urme de igrasie și mucegai. De asemenea sistemul de încălzire, iluminat și echipamentele din dotarea clădirii nu corespund cu rigorile unei clădiri eficiente din punct de vedere energetic și din

perspectiva dotărilor unei clădiri modernizate.

 

Prin documentația tehnică s-au propus mai multe categorii de lucrări care au ca scop reabilitarea și modernizarea Grădinii de Vară prin reconfigurarea spațiilor și reabilitare scuar Piața Revoluției, de asemenea restaurare bust Mihai Eminescu și iluminarea acestuia arhitectural.

 

 

 

Lucrările propuse

 

  • Consolidarea elementelor structurale ale clădirii în conformitate cu normele în vigoare privind siguranța clădirilor publice.
  • Restaurarea și amenajarea spațiilor interioare și a fațadelor exterioare ale clădirii monument istoric și a curții interioare respectiv zona desfășurării spectacolelor cu public, cu respectarea standardelor privind siguranța și protecția contra incendiilor și a
  • standardelor privind facilitatea accesului persoanelor cu dizabilități în clădirile publice.
  • Restaurarea componentelor artistice ale clădirii, după caz, respectând în măsura posibilităților, trăsăturile arhitectonice ale construcției originale.
  • Reabilitarea instalațiilor și dotarea spațiilor interioare cu echipamentele și instalațiile necesare pentru desfășurarea activităților specifice.
  • Amenajarea spațiilor publice adiacente incluzând și restaurarea monumentului de for public „Bust Mihai Eminescu” 
  •  

Consilierii locali vor vota joi dacă sunt de acord cu realizarea acestor lucrări.