„Fii schimbarea care o vrei”, cu primar, elevi şi profesori la Laurian

 

Marți, 27 martie 2012, în  Amfiteatrul Colegiului Național ”A.T. Laurian” s-a desfășurat activitatea cu titlul ,,Fii schimbarea pe care o vrei!'' ,  inclusă în programul Zilelor Învăţământului Botoşănean ediția a III-a.

Gala a fost organizată de Consiliul Județean al Elevilor Botoșani in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, reprezentat de domnișoara Inspector de specialitate pe educație permanentă și mentorat profesor Alexandra Hrincescu.
 Evenimentul a fost de natură socio-culturală. În cadrul acestuia s-a discutat atât despre implicațiile pe care le-au avut personalitățile botoșănene din diferite epoci asupra societății din acea vreme, cât și despre  realitatea prezentă și schimbarea pe care o pot determina tinerii prin implicarea și participarea lor activă la identificarea și rezolvarea problemelor comunităţii. Aceste aspecte au fost atinse pe parcursul activităţii, însă tema sobră și de mare importanță a fost prezentată în consonanță cu artă, gala devenind un eveniment al cuvântului, culorii, muzicii. 
Invitații prezenți au fost Cătălin Flutur, primarul Municipiului Botoșani, Claudiu Nanea (președinte al Asociației Renașterea Botoșăneană), Cătălin Purice (profesor Colegiul Național “Mihai Eminescu”), Sergiu Bălăşcău (ziarist, președinte al Asociației B-Right Media), Doru Ștefănescu (manager al platformei Consiliului Național al Elevilor wedu.ro, membru fondator  GrepIT, coordonator tehnic al Elearning) și Alex Sotropa (senior CNE, fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor Botoșani). Aceștia au susținut un discurs, în concordanță cu tema actvităţii, în fața unui public numeros format din elevi din liceele județului Botoșani. 

Momentele artistice au fost susținute de către elevi și profesori ai Liceului de Arte “Ştefan Luchian”: Laura Leonte, Șerban Mihai, Ionuț Ilisei, Dan Bichiş, doamna prof. Mihalenco Prisacariu Marina.
Întreaga activitate a fost dinamică, interactivă, un dialog între generații. Activitatea a avut ca scop starnirea dorintei tinerilor pentru a-i motiva să se implice și să schimbe ceea ce văd ei greșit în societatea zilelor noastre. Cultura a fost deasemenea o temă importantă în activitatea noastră, a fost o provocare să găsim metodele cele mai inovatoare pentru a-i atrage pe tineri.