Directorul de la Botoșani care câștigă mai puțin decât unii subalterni a obținut prima VICTORIE în instanță

Magistrații de la Tribunalul Botoșani au dat sentința luni, 14 martie 2022. Nu este definitivă însă și se poate depune recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

 

Proces pentru drepturi salariale

 

Eugen Mateciuc, directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani, a deschis în anul 2021, o acțiune în instanță prin care solicita alinierea salariului la nivelul maxim din grilă. Situația nu a fost singulară întrucât și ceilalți angajați din cadrul APM Botoșani au câștigat procesul încă din anul 2019 și au reușit să ia în plus la salariu și câte 1.000 de lei.

 

De altfel, în țară a existat și un precedent în care directorul APM Bistrița a câștigat drepturile salariale în instanță.  

 

Prima rundă câștigată

 

O primă victorie a obținut și directorul APM de la Botoșani. Magistrații de la Secția de contencios administrativ și fiscal de la Tribunalul Botoșani au dat sentința luni, 14 martie 2022, și a cerut alinierea salariului directorului APM Botoșani la nivel maxim prevăzut așa cum s-a procedat și în cazul șefului de la Bistrița.

 

„Obligă pârâtele să stabilească pentru reclamant, începând cu luna iunie 2018 drepturile salariale la nivelul maxim aflat în plată pentru funcția de director executiv, clasa I, grad II, din cadrul APM Bistrița Năsăud, fără a depăși salariul de bază, incluzând majorările salariale prevăzute de Legea nr. 153/2017 pentru anul 2022, sume actualizate cu rata inflației, și pentru care se va acorda și dobânda legală Respinge celelalte cereri ca neîntemeiate. Obligă ANPM București, la plata sumei de 2000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul și motivele de recurs se depun la Tribunalul Botoșani”,

se arată în decizia instanței

 

În 2021, Eugen Mateciuc susținea că salariul net împreună cu indemnizația de hrană este 5.700 de lei. Asta în timp ce șefii serviciilor din instituția pe care o conduce au peste 6.000 de lei, după decizia instanței din 2019.

 

Rămâne de văzut dacă Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) va depune recurs.  

 

La acest moment, nu se știe suma pe care ar urma să o primească directorul APM Botoșani, asta în cazul în care sentința rămâne definitivă.