Comercianți din Botoșani certați cu igiena: Au fost arși la buzunare în urma unor controale

În cursul lunii septembrie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.

 

Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe. Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor, condițiile de igienă și de funcționare a unității.

 

Pentru neconformitățile constatate, la Botoșani a fost aplicată o amendă de 600 lei din cauza spațiilor neigienizate, se arată într-un comunicat al ANSVSA. De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.