CE nu s-a văzut și auzit la ceremonialul de rămas bun pentru Radu Anton și colegi

Imediat după evenimentul solemn care a avut loc în fața Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență toți invitații și pompierii cu grade sau fără, s-au retras într-o sală a instituției unde cadrul a devenit mai lejer iar comunicarea mai destinsă.

 

Colonelul Radu Anton a făcut un scurt istoric al vieţii sale personale, care a urmat pas cu pas construcţia carierei. Impresionant momentul din 1 aprilie 1975, când şi-a depus dosarul la liceul militar, alături de tatăl său care-i promitea o bere şi un mic dacă va lua examenul.
Au urmat Academia, cariera academică, a fost lector universitar, după care a trecut în aparatul central de stat, în comisii intra şi interministeriale.
După o tragedie cruntă în familie s-a reîntors acasă cu doamna sa, unde au urmat doi ani de sărăcie cruntă. "După doi ani am reuşit să-mi cumpăr o pereche de pantaloni în locul celor care se roseseră . Lenjeria intimă ne-o coseam ca s-o putem purta. Şi atunci, ca şi acum, credeam cu tărie că averea adevărată este cea din suflet", sunt cuvintele colonelului Radu Anton.


Nu au lipsit trecerea în revistă a celor mai grele misiuni coordonate în ultimii 10 ani de către colonel: inundaţii, înzăpeziri, incendii, sinistraţi, situaţii critice de diverse feluri.

Colegii le-au făcut şi cadouri celor trei camarazi retraşi la pensie: câte o pălărie, un toiag dotat cu o flaşnetă, o sticluţă cu "combustibil"şi o cutiuţă de "prim ajutor", conţinând anumite adjuvante specifice vârstei. Toţi trei au primit, însă, câte un album cu urările colegilor, cu fotografii din misiunile îndeplinite, dar şi un ceas de perete rustic, de mari dimensiuni, care să-i păstreze ancoraţi în prezent. Toate cele trei doamne ale pensionarilor au primit aranjamente de flori şi mulţumiri pentru sprijinul acordat de acasă vajnicilor pompieri.

Au transmis mesaje  preşedintele CJ, Gheorghe Sorescu, dar şi prefectul judeţului. Dan Nechifor şi-a exprimat speranţa că proaspătul pensionar va rămâne activ în viaţa judeţului şi a semenilor săi.