CE avere are medicul care lua stimulatoare cardiace de la cadavre și le refolosea

Sâmbătă, medicul cardiolog a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Dan Tesloianu, medic la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, a fost pus sub acuzare de Parachetul  General pentru că refolosea stimulatoare cardiace extrase de la cadavre.

 

Despre averea medicului ieșean, jurnaliștii de la Adevărul au scris că acesta deține două case, un apartament și o colecție de artă.

 

Conform declaraţiei de avere, potrivit sursei citate, care a fost completată de către soţia medicului ieşean în luna iunie a anului 2022, familia Tesloianu deţine două case, un apartament, dar şi o colecţie de artă.

 

În anul 2005, Tesloianu a construit o casă în Iaşi, de 200 metri pătraţi. În 2019, tot împreună cu soţia, a reuşit achiziţia unui apartament de 51 metri pătraţi, în municipiul Iaşi. Totodată, aceştia mai deţin o construcţie de 120 metri pătraţi, din 2008, în judeţul Neamţ. În respectiva declaraţie de avere mai figurează şi o colecţie de artă, a cărei valoare este estimată la 50.000 de euro, fiind dobândită în perioada 2009-2022.

 

Familia Tesloianu mai are şi câteva conturi, deschise la diverse bănci. Astfel, este vorba despre două conturi în euro, în care se regăseşte, conform declaraţiei, suma totală de 89.996 de euro. Într-un alt cont, deschis în anul 2022, figurează suma de 50.000 de dolari. În singurul cont în lei care apare în declaraţia de avere, deschis în 2011, este declarată suma de 76.498 RON.

 

În ultimul an, doctorul Dan Tesloianu a încasat, de la Spitalul Spiridon, suma de 185.000 lei – bani din salarii. Totodată, în declaraţia de avere apare şi suma de 160.000 de euro, dividente de la firma Cardiomed SRL, la care este acţionar.

 

La aceste venituri se adaugă salariul soţiei, care este medic la un spital din Iaşi, anume suma de 215.589 RON.

 

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie, prin urmare medicul va fi dus în Arestul Poliţiei.

 

Vineri, Dan Tesloianu a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită.