(P) Pentru WorkTape Medical 2016 a fost înființării, 2019 cel în care s-a mutat într-un nou imobil, mai spațios și mai bine compartimentat decât precedentul, pentru ca 2022 să devină anul marilor investiții.
Centrul de recuperare din bulevardul George Enescu, din apropierea stației de taxi de la intersecția cu strada Primăverii, tocmai a avut parte de noi dotări, menite să accelereze însănătoșirea celor care îi trec pragul.
Aparatele achiziționate fac parte din tehnologia de ultimă oră din domeniu și sunt unice la Botoșani.
Dar haideți să vedem despre ce este vorba.
... este o metodă revoluționară care provine din sinergia dintre tehnologia de ultimă oră și competențele clinico-științifice dobândite în peste 20 de ani de experiență în domeniul Transferului Energiei Capacitive Rezistive.
CareTherapy are la bază tehnologia prin care corpul își folosește propria energie și mecanisme de regenerare la nivel tisular și muscular, efectul fiind cel de vindecare, scurtând astfel timpii de refacere.
CareTherapy se bazează pe un sistem unic, brevetat la nivel internațional, ce încă nu a fost egalat de alt aparat de fizioterapie, format din trei structuri care fac o BIOSTIMULARE:
• PWM logic (modularea lărgimii impulsului) permite generarea unui semnal diatermic la cel mai înalt nivel, dar în mod intermitent permițând astfel un control precis a puterii de ieșire și maximizarea interacțiunii cu țesuturile.
• PEMF logic(câmp electromagnetic pulsatoriu – “magnetoterapie”) prin utilizarea PWM se poate modula emisia de câmp în ”pachete” impulsuri de joasă frecvență, de ordinul a sute de Hz. Acestea activează mecanismul de respirație celulară și proliferarea fibroblastelor.
• Phase lock (blocarea fazei)- secvența de ieșire este adaptată automat la caracteristicile țesutului pentru a obține condiții de rezonanță, ceea ce optimizează transferul energetic.
Cât despre efectele terapeutice rezultate din utilizarea CareTherapy, sunt multiple:
Având o gamă largă de efecte terapeutice, CareTherapy cuprinde un spectru de indicații pe măsură, de la artroze, bursite, tendinite, capsulite la post fractură, post chirurgical, entorse, leziuni menisc. De asemenea, este eficient în recuperarea sportivă, dermatologie, neurologie și în post traumatism vertebral medular.
”Anul acesta am achiziționat un Ferrari al fizioterapiei, se numește CareTherapy, un sistem de ultimă generație, am avut pacienți chiar și din Suceava care au apelat la serviciile noastre, deci cumva suntem unicii care am oferit acest serviciu cu acest sistem”,
Fiziokinetoterapeut Mihai Venedict, manager WorkTape Medical.
Este o tehnologie bazată pe efectele creării unui câmp electrostatic în țesutul pacientului. Structura specială permite pătrunderea unor oscilații și fricțiuni profunde, foarte eficiente în accelerarea metabolismului tisular.
Spre deosebire de alte terapii, aceste oscilații se simt foarte plăcut, dând o senzație de relaxare la nivelul pielii. Au un efect delicat și profund asupra tuturor structurilor, acționând la o adâncime de 8 cm prin piele, grăsime subcutanată, vase de sânge și limfatice, mușchi.
Pentru că este o terapie non-invazivă, procedura se poate începe chiar din prima zi post-operator. Aplicarea este ușoară atât pentru pacient cât și pentru fizioterapeut, utilizându-se mănușile de vinil sau aplicatorul manual.
Oscilațiile profunde au un spectru foarte larg de indicații, efectele lor fiind:
Sistemul de Elongații cu Diatermie (Milli) și impulsuri TRAComputer, unicul din Botoșani și al doilea din România, doar că exemplarul de la WorkTape Medical este îmbunătățit cu 60 de programe cu diverse secvențe de elongație, iar pe langă acestia se pot efectua setări individuale de terapie, introducând greutatea pacientului și frecvența pulsului de pe tastatura de control.
Printre cele mai cunoscute afecțiuni pe care TRAComputer le poate trata sunt: herniile de disc, cifozele, scoliozele.
Efectele terapeutice ale elongației la nivelul coloanei vertebrale și a țesutului înconjurător sunt recunoscute. Reducerea presiunii asupra orificiilor intervertebrale (FIV) ameliorează discurile intervertebrale și liniștesc nervii iritați. Metodele convenționale se bazează în principal pe forțele de elongație pe planul vertical, care, în combinație cu stresul fizic puternic aplicat pacientului, poate provoca tensiune musculară psihogenă și stază sanguină. Prin contrast, elongația orizontală oferă pacienților o alternativa de tratament plăcută, care permite măsurarea exactă și tratamentul cu elongație intermitentă, prin impulsuri sau dinamic.
Absolvent al Universității de Medicină Carol Davila, specializarea balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare medicală, fondatorul WorkTape Medical a arătat că prin intermediul noilor aparate se pot face tratamente care nu ar fi fost posibile prin fizioterapia clasică.
”Încă de la înființare am adus câte un sistem sau câte o metodă nouă de fizioterapie, de recuperare medicală. Am vrut să fac lucrul acesta pentru a aduce plus valoare atât orașului în care activăm, dar și meseriei noastre, să fim la curent cu ceea ce se întâmplă pe plan mondial în legătură cu recuperarea medicală. Pacienții ne-au apreciat pentru investițiile făcute, în fiecare an am avut din ce în ce mai mulți pacienți și asta ne-a ajutat și pe noi să ne dezvoltăm”,
Fiziokinetoterapeut Mihai Venedict, manager WorkTape Medical.
Dar 2022 nu este doar un an al achizițiilor, ci și al noilor servicii. Noutatea o reprezintă programele de fitness si nutriție cu antrenori personali specializați și în fizioterapie, pentru ca din 2023 să se practice antrenamente neuronale prin metoda neurofeedback.
Doar poate că dovada cea mai bună a serviciilor de top oferite de WorkTape Medical o reprezintă pompierul campion mondial. Cel mai bun ultramaratonist român, câștigător a șase competiții în care au concurat cei mai buni atleți de pe mapamond, Iulian Rotariu își face recuperarea medicală înainte și după competiții la WorkTape Medical.
În această lună, Iulian Rotariu tocmai a alergat în inima Alpilor Lyngen, la 350 kilometri Nord de Cercul Arctic. A traversat cinci râuri, a trecut prin zăpadă, a alergat pe stânci alunecoase și abrupte. Că a fost extrem de dificil o dovedește și faptul că doar cinci concurenți din 16 au reușit să termine acest ultramaraton.
În fine, fiindcă tot se vorbește intens de o reizbucnire pandemică, trebuie menționat că acest centru de recuperare este dotat cu echipament de decontaminare aer în regim continuu.
De altfel, igiena este atât de bine pusă la punct încât unii pacienții aleg să facă descălțați procedura de kinetoterapie.
Centrul este situat pe Bulevardul George Enescu, nr. 9C, în zona Capăt 1, stația taxi, la demisol. Pentru programări sunați la: 0758.959.677.