2018 vine la Botoșani cu majorări de taxe și impozite locale

Pe principiul că de patru ani de zile nu au mai fost majorate impozitele și taxele din municipiul reședință de județ, anul viitor acest lucru ar urma să se schimbe. 

 

Anunțul a fost făcut de primarul Cătălin Flutur în cursul zilei de marți, 26 septembrie 2017 în cadrul unei conferințe de presă în care a spus că va promova în Consiliul Local un proiect de hotărâre privind taxele și impozitele locale. 

”Vom promova acel proiect și, bineînțeles fiind partea cea mai importantă, componenta cea mai importantă a noastră la venituri, tot ceea ce înseamnă impozite și taxe. Vom veni cu cele trei variante și va trebui să ne asigurăm minimum de finanțare. Toate cele trei variante presupun o majorare. Pe un principiu foarte clar, din 2013 nu s-au mai majorat taxele și impozitele în municipiul Botoșani, în condițiile în care prin legislație veniturile au fost majorate”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani 

Dările la stat care vor trebui achitate de botoșăneni, gen taxă pe clădiri sau autoturisme vor fi majorate în concordanță cu Codul Fiscal, pentru că nu pot depăși un anume procent. 

”Sub nicio formă nu vom depăși prevederile legale. Noi întotdeauna am fost la minimum propus de lege. Sunt tipuri de impozite și taxe, care unele spun între atât și atât. Întotdeauna, ele au fost la minimum propus de lege. Legea spune în felul următor, e între 0,8 și 2% un impozit din valoarea impozitului”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani 

Primarul a spus că anul viitor bugetul local trebuie dimensionat în așa fel încât să poată fi asigurată funcționarea orașului. Cu dezvoltarea, mai greu.

download from google play download from apple store