Ziua copilului celebrată de comunitatea armeană din Botoşani cu 'aganciabur' şi dulciuri – FOTOGALERIE

Se spune ca trei lucruri sunt importante pentru armeni şi cu ele se mândresc oriunde s-ar afla: credinţa, limba armeană şi tradiţiile. 

 

O natie nu poate fi numită popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si pastrarea poporului in sine.

 

Printre traditii se afla si pastrarea si transmiterea obiceiurilor si a retetelor culinare din generatie in generatie. La toate marile sarbatori, la nunti, botezuri sau la inmormantari, preparatele traditionale armenesti nu lipsesc de pe mese. Ca este “aganciabur” – supa de urechiuse (sau colțunași), “harissa” – mancare din carne tocata si grau, “tahnabour” – supa de iaurt, sugiuc armenesc sau “manti” – un fel de barcute din aluat umplute cu carne, toate sunt servite cu placere.

 

Comunitatea armeana din Botosani este o comunitate iubitoare si pastratoare a traditiilor. Orice eveniment este un bun prilej de a aminti si transmite generatiilor viitoare obiceiurile culinare armenesti, informează Araratonline.

 

Astfel Ziua copiilor a fost sarbatorită printr-o lectie despre bucataria armeneasca. Atat copiii cat si adultii au savurat “aganciabur-supa de urechiuse”, acea supa traditional cu “hurut” (condiment preparat din mai multe zarzavaturi tocate si fierte in iaurt).

 

Sediul U.A.R.-ului a devenit neincăpător pentru cateva ore, copii s-au delectat cu dulciuri, adultii au socializat si au schimbat pareri iar cei mai in varsta au depanat amintiri despre copilaria lor.

 
download from google play download from apple store