Doctorița care a luat șpagă de la sute de bolnavi iese din închisoare la câteva zile după ce a fost încarcerată

Medicul Ababneh Dumitrovici Anca a luat mită de la aproximativ 300 de bolnavi de cancer.

 

Luna trecută, pe lângă condamnarea la trei ani de închisoare cu executare, Curtea a decis interzicerea dreptului de a mai profesa ca medic timp de cinci ani după executarea pedepsei, atât în sistemul public, cât și în cel privat.

 

Cele 280 de mite luate de către medicul oncolog Anca Ababneh Dumitrovici din Suceava i-au adus trei ani de închisoare.

 

Încarcerată în Penitenciarul Botoșani, medicul a înaintat către Tribunalul Botoșani o cerere pentru a ieși din închisoare.

Pe data de 7 octombrie, judecătorii au decis să întrerupă executarea pedepsei de trei ani de închisoare începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la împlinirea vârstei de un an a minorului ADE.

 

În temeiul art. 592 Cod procedură penală raportat la art. 589 alin.1 lit. b Cod procedură penală, admite cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de condamnata ABABNEH DUMITROVICI ANCA. Dispune întreruperea executării pedepsei de 3 ( trei ) ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 157 din 25 aprilie 2024 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 440/86/2023, modificată în parte şi rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 1013 din 23.09.2024 a Curţii de Apel Suceava, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la împlinirea vârstei de 1 an a minorului ADE.”, se arată în decizia Tribunalului Botoșani.

 

Astfel, Ababneh Dumitrovici Anca trebuie să respecte, pe durata întreruperii executării pedepsei, următoarele obligaţii: 

a) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Suceava decât în condiţiile stabilite de instanţă; 

b) să ia legătura, în termen de trei zile, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava pentru a fi luată în evidenţă şi a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemată; 

c) să nu îşi schimbe locuinţa fără informarea prealabilă a instanţei care a dispus întreruperea; 

d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poate nicio categorie de arme; 

e) să îngrijească copilul minor, ADE.

 

(Foto: libertatea)