30 de medici, ajunşi la o vârstă frumoasă, pot fi invidiaţi de mulţi alţi absolvenţi de facultate care au pierdut legătura cu prietenii din studenţie. Absolvenţi ai Facultăţii de medicină din Iaşii anului 1975, foştii colegi se întâlnesc în fiecare an, în câte un judeţ din ţară şi îşi sărbătoresc prietenia timp de câteva zile.
Tradiţia a început de la cursul festiv de 20 de ani. S-au bucurat atât de mult şi s-au simţit atât de bine, încât şi-au propus să o transforme în sărbătoare anuală.
În acest an, cei 30 de colegi “medicinişti” au ajuns la Botoşani, de unde este şi şeful lor de promoţie, doctorul Croci Zigu, cel care, în urmă cu 41 de ani, a avut cea mai mare medie generală dintre absolvenţii de medicină din întreaga ţară.
“Suntem patru colegi din Botoşani din întreg grupul. Eu şi doamnele Maria Andronicescu, Rodica Tănăsache şi Cornelia Moldoveanu, colege care au lucrat sau încă mai lucrează la Pediatrie, la Maternitate în Botoşani. Eu m-am specializat pe medicina de familie. Şi, iată că, o dată pe an ne luăm soţiile, “domnişoarele” noastre şi organizăm această întâlnire.”, a explicat doctorul Croci.
Ce au văzut la Botoşani?
Medicii au stat trei zile în judeţul lui Eminescu, unde nu au ratat Memorialul de la Ipoteşti, casele lui Enescu şi Iorga, Colegiul “Laurian”, dar nici Barajul de la Stânca – Costeşti. S-au oprit la Flămânzi, ca să afle cum a fost cu “răscoala din 1907”, dar au vizitat şi mânâstirea Vorona, aflată în sărbătoare chiar în aceste zile. Sâmbătă seară au participat toţi cei 30 la cina festivă promiţând încă de la început, cu zâmbetul pe buze, că “dansul şi distracţia vor ţine atât cât vor rezista chelnerii, că noi suntem rezistenţi”
Veseli şi eleganţi, foştii colegi de la “Grigore T. Popa” au rămas prieteni pe viaţă, creând un grup demn de invidiat pentru mulţi alţi absolvenţi cărora trecerea anilor le-a adus îndepărtarea, sau chiar uitarea.