Vot secret la Județ: Comisie formată pentru negocierea prețului unei clădiri simbol - GALERIE FOTO

Consilierii județeni s-au întâlnit astăzi în ședință extraordinară, pe ordinea de zi fiind doar două proiecte de hotărâri.

 

Iar unul dintre ele a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea valorii de piață și desemnarea unor membri ai Comisiei pentru negocierea condițiilor de achiziție a imobilului monument istoric „Uzină electrică”, înscris în C.F. nr.68798 UAT Botoșani, cod LMI 2015-BT-II-m-B-01911, situat în Calea Națională, nr.36, mun. Botoșani, jud. Botoșani.

 

Potrivit raportului de evaluare întocmit de un expert evaluator membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România valoarea de piață pentru imobilul monument istoric este 1.453.000 lei.

 

Atribuțiile Comisiei de negociere sunt:

- negocierea prețului de cumpărare până la suma maximă de achiziție la valoarea de 1.453.000 Lei, sumă stabilită prin raportul de evaluare prevăzut la art. 1;

- negocierea unei posibile plăți a prețului în rate, în tranșe egale sau inegale, coroborate cu stabilirea unei perioade maxime de plată a prețului, precum și stabilirea modului în care se vor suporta cheltuielile legate de procedura de vânzare – cumpărare.

 

Iată cine va face parte din comisie:

 

  • Dorin Birta – titular
  • Ionuț Gireadă – titular
  • Floarea Marocico – titular
  • Doru Gavrilaș - titular
  • Cristina Breșug-  supleant,
  • Claudiu Vrajotis– supleant,
  • Gheorghe Nazare – supleant,
  • Mihaela Hrițcu Lafontain - supleant.

 

 

Toți cei 25 de consilieri județeni prezenți la ședință au votat în unanimitate membrii comisiei.

 

Imobilul, monument istoric situat în Calea Națională nr. 36, datează din 1906 și este compus din teren intravilan în suprafață de 1.356,00 mp și construcție în suprafață construită la sol de 850,00 mp. A fost edificat după schițele celui mai mare arhitect român, Anghel Saligny. Uzina Electrică a contribuit la procesul de modernizare a județului de la începutul secolului trecut, când s-a realizat iluminatul public al municipiului Botoșani, rețeaua de canalizare și pavarea străzilor.

 

 

În perioada comunistă, clădirea a aparținut IRE, iar după privatizare, aceasta a ajuns în proprietatea societății Servicii Energetice Moldova.