Viitorii părinți merg la școală: Există un interes foarte mare, am avut persoane din Botoșani și Suceava

Botoșănencele vor să fie informate, iar unele dintre ele au parcurs drum lung pentru a avea acces la un curs despre prima sarcină. Însoțite, de multe ori, și de viitorii tătici.

 

Reprezentanții Școlii Părinților din cadrul Maternității "Cuza Vodă" Iași susțin că s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane interesate de serviciile oferite prin intermediul acestei școli, care și-a pus în practică pentru prima dată inițiativa în urmă cu 16 ani.

 

Cursul durează trei-patru ore, timp în care, viitorii părinți pot afla informații legate de  sarcină, naștere, alăptare și contracepție, încercând astfel să-i pregătească pentru viața de părinți.

 

Pe lângă faptul că, prin intermediul școlii, părinții pot acumula detalii legate de prima parte a vieții copilului, tăticii pot primi în plus, pe baza diplomei obținute la finalul cursului, și zece zile de concediu. Cele zece zile se adaugă la cele cinci deja oferite prin lege proaspeților tătici.

 

La curs participă neonatologul, moașa, anestezistul, psihologul, medicul de planificare familială, dar și alți reprezentanți medicali. Sunt prezenți foarte mulți tătici, care obțin după finalizarea cursului o adeverință prin care se atesta cunoștințele obținute. Numărul celor care doresc să participe la cursuri este în creștere.

 

La curs participă în special ieșenii, dar și multe cupluri din Botoșani și Suceava.

 

"Facem acest curs încă din 2008. Numărul participanților a crescut și am avut chiar și participanți din alte orașe. La curs se discută inclusiv despre depresia postpartum, iar psihologul nostru este mereu deschis să răspundă tuturor întrebărilor. Pe data de 29 iulie a fost susținut ultimul curs, iar următorul intenționam să-l susținem pe la finele lui septembrie, începutul lui octombrie. Există un interes foarte mare legat de acest curs, primim mesaje extraordinar de multe pe pagină noastră de facebook, dar, din păcate, nu putem răspunde tuturor. Majoritatea cuplurilor doresc să primească informații direct de la sursă, de la moașă, de la medici, de la psihologi, nu informații citite de pe internet, informații deja distorsionate. Am avut persoane care au venit la Iași, din Suceava și Botoșani, special pentru Școala Părinților", a declarat pentru bzi.ro dr. Irina Catighera, medic planificare familială și coordonator la "Școală Părinților".

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store