S-a întâmplat la spectacolul ”Zavaidoc simfonic” care a avut loc pe data de 3 martie la Botoșani. Între Ziua Îndrăgostiților, Dragobete, Mărțișor și Ziua Femeii, Filarmonica ”George Enescu” a organizat un concert dedicat cu precădere muzicii românești interbelice.
Aflând de reprezentația pregătită de instituția Consiliului Local, Ciprian Șerban, vicepreședintele Camerei Deputaților, a ținut neapărat să fie prezent la Casa de Cultură a Sindicatelor în urmă cu exact două săptămâni.
Și-a procurat bilet și a luat loc la lojă. În pauză a explicat reporterului Botoșăneanul deplasarea sa specială la Botoșani pentru spectacolul menționat.
”Prima parte a fost foarte frumoasă și în același timp am un prieten care cântă în partea a doua, Constantin Lătărețu. A fost acum o lună la noi, la Neamț, și am aflat de spectacolul acesta”,
Ciprian Șerban, vicepreședinte Camera Deputaților.
A urmărit spectacolul alături de fostul său coleg din Parlament, Costel Lupașcu, deputat în legislatura 2016 – 2020.
”Ne revedem cu drag după o lungă perioadă. Am fost colegi în primul meu mandat de deputat și sperăm poate din nou în următorul”,
Ciprian Șerban, vicepreședinte Camera Deputaților.
Parlamentarul de Neamț s-a arătat impresionat de modul în care arată municipiul Botoșani.
”Am fost la Botoșani acum mulți ani, cred că opt sau zece ani. S-a schimbat în bine și față de Piatra Neamț, îmi place orașul. Chiar dacă mulți spun că zona Moldovei este mai în urmă, a evoluat foarte bine”,
Ciprian Șerban, vicepreședinte Camera Deputaților.
”Zavaidoc Simfonic” a început cu un tribut Maria Tănase în care la microfon s-a aflat cântăreața Cristina Scarlat din Republica Moldova și a continuat cu Constantin Lătărețu și Costinela Toma, ambii acompaniați de orchestra simfonică dirijată de Mădălin Sandu.
Constantin Lătărețu, rudă îndepărtată cu Ticu, soțul regretatei Maria Lătărețu, este un nume consacrat al scenei folclorice, fiind considerat deopotrivă un rapsod și un lăutar.
La concertul de la Botoșani, printre melodii, a transmis și un mesaj publicului care a umplut sala.
”Țin să vă mulțumesc din suflet pentru frumoasa și călduroasa primire de la Botoșani. Mă simt onorat deoarece eu sunt învățat să am în spate taraful meu sau o orchestră de muzică populară. Este o onoare, este o plăcere pentru că acești oameni m-au ales să vin să cânt pe o scenă care mă scoate puțin din sfera mea. Dar mă onorează și le mulțumesc. Mulțumesc și orchestrei”,
Constantin Lătărețu, rapsod.
De loc din Gorj, a studiat la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, a absolvit Liceul de Artă „Constantin Brăiloiu“ din același oraș și Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Spiru Haret“ din București.
Deplasarea la Botoșani pentru un spectacol organizat de Filarmonica ”George Enescu”, pe care vicepreședintele Camerei Deputaților a făcut pe 3 martie 2023, începe să devină o obișnuință pentru unitatea municipalității botoșănene.
La finalul unuia dintre concertele din acest an, managerul Mirel Manea a spus la microfon că pentru respectiva reprezentație au venit la Botoșani melomani din Iași, Suceava și chiar Bistrița.
Iar acest lucru este posibil și datorită faptului că după preluarea conducerii instituției, la insistențele impresarului artistic Liviu Sorinel, Filarmonica Botoșani a început să vândă bilete și online prin iabilet.ro.