Vase din lut pentru gătit sărmăluțe de la 100 lei și pana la 250 lei

Evenimentul începe astazi și va ține până duminica, 26 iunie 2016 și are ca scop promovarea ceramicii tradiționale, din cele mai importante centre de olărit din țară.

 

De astazi si pana duminica, 26 iunie 2016, in Parcul Copou din lasi va avea loc o noua editie a Targului National de Ceramica "Cucuteni5000". In acest an vor participa mesteri din Bistrita, Catamarasti Deal si Dorohoi - Botosani, Codlea - Brasov, Branistea - Galati, Carta, Corund si Miercurea Ciuc - Harghita, Schitu Stavnic - Voinesti, Iasi, Baia Mare - Maramures, Romana-Bals si Vadastra - Olt, Marginea si Radauti - Suceava, Horezu, Lungesti si Vladesti - Valcea respectiv din Chisinau, Nisporeni, Drochia - Republica Moldova. De asemenea, sunt invitati asteptati si din regiunea Cernauti - Ucraina si din Bodony - Ungaria. 

 


,,Manifestarea are ca scop cunoasterea si promovarea ceramicii traditionale din cele mai importante centre de olarit din tara, avand ca invitati mesteri din Republica Moldova, Ucraina si Ungaria. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judetean, Primaria Iasi si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale. Programul oficial este: vineri, 24 iunie, de la ora 11:30 - deschiderea oficiala a Targului Cucuteni 5000, sambata intre 12:00 si 22:00, iar duminica, 26 iunie, intre 8:00 si 21:00", arata organizatorii.

Ca in fiecare an, preturile de achizitie ale creatiilor traditionale din ceramica vor varia de la cinci lei o ceasca lucrata in lut si pana la zece lei o farfurie sau strachina, frumos prelucrata de olari. 

 

De asemenea, vor fi si produse ale mestesugarilor care vor varia ajunge si la 100 lei si pana la 250 lei, cum ar fi vasele din lut pentru gatit sarmalute, potrivit bzi.ro

 


"Este o adevarata sarbatoare a artei olaritului, care promite un nou regal al mestesugurilor populare. Evenimentul are scopul de a promova ceramica traditionala din cele mai importante centre de olarit din tara si din Republica Moldova sau Ucraina. Cu adevarat, este o oportunitate deosebita pentru ieseni de a lua parte la un moment cultural aparte", arata Adrian Ardeleanu - Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Iasi.