Pompierii botoșăneni își deschid porțile în mai multe localități din județ

Botoșănenii vor putea afla cu ce se ocupă salvatorii militari.

 

Ziua Porților deschise

 

Sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 14:00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești, Darabani, Flămânzi și Coțușca își vor deschide porțile pentru toți cei care își doresc să afle cu ce se ocupă salvatorii militari.       

 

Botoșănenii vor avea ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiunile operative și vor primi informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

 

Activități în aer liber

 

Activitățile se vor desfășura în aer liber, în funcție de situația operativă, la sediile:

Detașamentului de Pompieri Dorohoi;

Stației de Pompieri Săveni;

Gărzii de Intervenție Ștefănești;

Gărzii de Intervenție Trușești;

Punctului de Lucru Darabani 

Punctului de Lucru Flămânzi 

Punctului de Lucru Coțușca. 

 

Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor

 

În situația în care copiii vor fi însoțiți de cadre didactice, accesul se va realiza în mod organizat, pe baza unui tabel nominal al fiecărei clase în parte, întocmit în prealabil. 

 

Evenimentul „Ziua Porților Deschise” va fi derulat de ISU Botoșani în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Pompierii reamintesc că, pentru marcarea acestui moment, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, la nivel național, o serie de activități dedicate culturii de prevenire și celebrării comunităților, autorităților publice și organizațiilor neguvernamentale care fac eforturi pentru reducerea expunerii și vulnerabilității la dezastre a cetățenilor.

 

Activitățile sunt organizate sub egida Platformei Naționale pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (PNRRD), iar tema propusă pentru acest an de către Națiunile Unite este creșterea nivelului de conștientizare privind vulnerabilitatea la dezastre a copiilor și a tinerilor, precum și promovarea rolului pe care tânăra generație îl poate avea în creșterea rezilienței și, implicit, în dezvoltarea durabilă a comunităților.