O șoferiță vitezomană i-a mituit pe polițiștii botoșăneni - VIDEO ce a urmat

Femeia a fost oprită de polițiștii rutieri pe un drum din județ.

 

O șoferiță „grăbită”

 

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center 0800.806.806 de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani cu privire la o faptă de dare de mită.

 

Astfel, s-a stabilit faptul că, în timp ce polițiștii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Coțușca, județul Botoșani, au depistat și oprit un autoturism condus de către o persoana de sex feminin, în vârstă de 43 de ani, din județul Suceava, întrucât aceasta a depășit limita legală de viteză pentru acel sector de drum, autoturismul acesteia fiind surprins circulând cu viteza de 88 km/h (+38 km/h) peste limita legală.

 

Le-a oferit 200 de lei polițiștilor

 

Cu acest prilej, agenții de poliție au constatat inclusiv faptul că respectiva conducătoare auto nu purta centura de siguranță. După ce polițiștii i-au adus la cunoștință conducătoarei auto faptul că va fi sancționată contravențional, aceasta le-a oferit, cu titlu de mită, suma de 200 lei, printre actele autoturismului pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru abaterile constatate.

 

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip body-cam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto sesizând Call center 0800.806.806.

 

Continuă cercetările 

 

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au constatat infracțiunea flagrantă, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată în comunicatul transmis de Direcția Generală Anticorupție.