Un PSD–ist de la Botoșani își critică propriul Guvern și partidul care l-a făcut consilier - VIDEO

Pentru că pe lângă pensia pe care o primește, respectivul se mai bucură de încă un „salariu”, care constă în indemnizația de consilier local.

 

Ioan Brînzei este decanul de vârstă al PSD-iștilor botoșăneni, în Consiliul Local. El a venit astăzi la întâlnirea pensionarilor cu reprezentanții unor instituții publice și a cerut și cuvântul.

 

A fost extrem de vehement și a cerut drepturi pentru unii cunoscuți care în perioada „de aur” au fost ingineri. Iar pe atunci, aceste profesii erau extrem de bine văzute.

 

A ridicat problema la un consiliu consultativ deși la partid are acces la parlamentarii care chiar pot interveni prin modificări legislative.

 

Iată cazul a doi dintre amicii lui:

 

„Au rămas foarte surprinși când au văzut că pensia lor calculată ajunge la 12 milioane și ceva, iar la altul 14 milioane. Înainte de Revoluție, toată lumea care învăța binișor, se ducea la ingineri, la niște facultăți cu grad mai deosebit nu unde erau alții mai dotați intectual, adică vârfurile erau formate din ingineri”,

Ioan Brînzei, consilier local

 

Iar concluzia a fost că: „Acum toți au rămas de căruță, această tagmă. Calculul pensiilor care s-a făcut, s-a făcut după contribuții și acum ei au rămas cu pensii mici, nebăgați în seamă de societate”.

 

Mai departe, Ioan Brînzei a spus din nou un adevăr și a pus accent pe discrepanța care s-a creat între unele categorii de bugetari și în mod clar între sistemul public și cel privat.

 

„S-au mărit salariile, foarte bine. S-au mărit pensiile, e bun și aceștia 100 de puncte. Dar este o discrepanță foarte mare, mi-au dat exemplu ieri. Cazuri din sănătate. Un infirmier ia 50 – 70 de milioane cu tot cu sporuri iar un medic ajunge să ia, unul, peste 200 de milioane. Se jurau că au rudă care e doctoriță și ia peste 200 de milioane. E o discrepanță uriașă”

Ioan Brînzei, consilier local

 

Această discrepanță uriașă „va omorî” cel mai probabil mediul privat, cel care, până la urmă, plătește salariile de la stat.

 

Deși, din punctul de vedere al subprefectului Daniela Lozneanu, majorarea salariilor la un nivel extrem de ridicat, cel puțin în sănătate, este percepută că o „intrare în normalitate” și o stopare a exodului medicilor.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:

download from google play download from apple store