Şefii de la apă şi-au adus jurist din Baia Mare să le susţină noua facturare

 

Conducerea noului furnizor de apă l-a adus marţi la Botoşani pe preşedintele comisiei juridice a Asociaţiei Române a Apei (ARA). Radu Miclea a fost invitat să explice noul mod de facturare a apei, implementat odată cu demararea efectivă a activităţii de către SC Nova Apaserv SA.
Acesta a generat o sumedenie de nemulţumiri în rîndul beneficiarilor, care s-au confruntat cu o creştere a facturilor generată de intrarea în vigoare a noului regulament privind serviciile de apă şi canalizare, după care facturarea se face la nivelul contorului de bloc, rolul apometrului de apartament devenind unul secundar. Astfel, este vorba de o întoarcere la modul de facturare de pînă în 2004. „Se face de fapt o revenire asupra unei situaţii de legalitate”, a afirmat Albert Tănasă, juristul SC Nova Apaserv SA.

"Lumea s-a obişnuit să primească o factură de 3-4 metri cubi pe lună"

Reprezentantul ARA a arătat că în toţi aceşti şase ani, diferenţele de 30-40% dintre totalul indecşilor apometrelor şi cei ai contorilor de bloc s-au trecut ca pierderi la fosta SC Apa Grup SA, lucru care s-a repercutat asupra situaţiei financiare a societăţii. „Lumea s-a obişnuit să primească o factură de 3-4 metri cubi pe lună, fără a conţine şi potenţialele pierderi măsurate de contorul de bloc. Le va fi foarte greu oamenilor să înţeleagă că trebuie să plătească totul, dar ei trebuie să fie conştienţi că numai aşa se respectă legea”, a afirmat Radu Miclea. El a arătat că este un pas important faptul că facturarea se face la nivelul contorului de bloc.