Marea noutate prezentată marţi la Botoşani de juristul Asociaţiei Române a Apei (ARA) este că SC Nova Apaserv SA trebuie să treacă la contractarea asociaţiilor de proprietari şi să renunţe la înţelegerile perfectate cu locatarii.
„Limita de proprietate este locul în care se încheie contractul de furnizare”, a declarat Radu Miclea (foto). El susţine că acest lucru este prevăzut de ordinul 85/2007 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Reprezentanţii noului operator de apă susţin însă că nu pot aplica ceea ce prevede ordinul ANRSC şi solicită juristul de la ARA deoarece furnizează apă şi în oraşe precum Săveni unde nu mai există asociaţii de proprietari şi de aceea se vor păstra în continuare contractele individuale cu abonaţii casnici.
“Nimeni nu poate impune să vînd apa într-o găleată de 10 găuri”
„Le vom încheia cu persoanele fizice ca şi pe noul operator”, a afirmat Albert Tănasă, jurist SC Nova Apaserv SA. Acest lucru nu înseamnă însă că botoşănenii de la apartamente nu vor plăti diferenţa dintre indecşii contorului de bloc şi cei ai apometrelor. “Nimeni nu poate impune să vînd apa într-o găleată de 10 găuri. Aşa am făcut noi pînă acum”, a mai spus Tănasă. Conform reprezentanţilor SC Nova Apaserv SA, pierderile lunare cauzate de facturarea la nivel exclusiv de apartament au fost de 225.000 lei, ceea ce înseamnă că în şase luni s-ar fi pierdut circa 4 milioane de euro.