A trecut de la garsonieră la apartament şi s-a apucat de dărâmat ziduri
Sorin Cornilă şi-a cumpărat anul trecut un apartament în zona Griviţa unde s-a apucat de renovare, pentru a fi exact pe gusturile sale. Numai că în eforturile depuse pentru modernizare, echipa de meseriaşi pe care a angajat-o s-a apucat de demolat o serie de pereţi. Fără a avea însă autorizaţie de construcţie, aşa cum prevede legea.
Lucrările din apartament şi zgomotul produs de acestea au atras atenţia vecinilor, mai ales a celui situat la etajul inferior şi care, coincidenţă sau nu, este tocmai Constantin Dascălu, lichidatorul judiciar al fostei SC Apa Grup SA, nimeni altul decât iniţiatorul unei acţiuni la Tribunalul Botoşani pentru atragerea răspunderii Consiliului Judeţean Botoşani în falimentarea societăţii.
Reclamat de omul care încearcă să scoată sute de miliarde de lei vechi de la CJ
Constantin Dascălu, care are deschis un cabinet în acelaşi bloc cu
Sorin Cornilă s-a plâns inspectorilor în construcţii de disconfortul creat de junele liberal prin renovarea apartamentului.
„
A reclamat vecinul de sub el. Proprietarul apartamentului situat deasupra apartamentului meu demolează de circa două luni de zile pereţi şi pardoseli provocând din cauza vibraţiilor crăparea plăcilor dintre etaje, precum şi spargerea unei conducte de apă provocând o inundaţie în bucătăria apartamentului meu”, a explicat
Mihai Platon, inspector şef la Inspectoratul Judeţean în Construcţii (IJC),.
Avea nevoie de autorizaţie de construcţie
Acesta a declarat că, prin demolarea respectivilor pereţi nu a fost pusă în pericol siguranţa imobilului însă, chiar şi pentru astfel de intervenţii este necesară obţinerea unei autorizaţii de construcţie.
„Sunt pereţi nestructurali, numai că el trebuia să-şi scoată autorizaţie”, a mai comentat
Mihai Platon, care a adăugat că a direcţionat cazul spre
Primăria Botoşani care prin serviciile de specialitate să verifice ducerea la îndeplinire a planului de măsuri impus prin proces verbal.
Inspectoratul în Construcţii a dispus sistarea lucrărilor
Prin adresă emisă de
IJC s-a dispus oprirea lucrărilor până la obţinerea autorizaţiei şi de asemenea reconstruirea pereţilor demolaţi, lucru care ar fi urma să fie monitorizat de reprezentanţii Poliţiei Locale.
„Am primit un document în care se semnalează o serie de nereguli la un imobil în ceea ce priveşte partea de construcţii şi am înaintat acest document spre soluţionare compartimentului de specialitate din cadrul Poliţiei Locale care urmează să facă verificări şi să monitorizeze măsurile dispuse”, a afirmat
viceprimarul Cosmin Andrei, care a confirmat primirea respectivei adrese.
„Pereţii nu s-au dărâmat, pereţii sunt înapoi, s-au reconstruit"
O parte dintre aceste măsuri au fost deja duse la îndeplinire, iar acest lucru este
confirmat chiar de cel împotriva căruia s-a făcut reclamaţia, respectiv
Sorin Cornilă. Preşedintele TNL Botoşani de la municipiu a declarat că nu a ştiut că are nevoie de autorizaţie de construcţie pentru renovarea apartamentului şi, mai mult, ar fi demolat respectivele ziduri pentru a le… ridica la loc, însă într-o stare mai solidă.
„Pereţii nu s-au dărâmat, pereţii sunt înapoi, s-au reconstruit nişte pereţi pentru că se vedea prin ei. Sunt pereţi paletanţi, structura de rezistenţă este de BCA pe cadre şi pereţii pot fi scoşi total. Deci în mod normal nici nu necesita autorizaţie de construcţie. Şi eu i-am ridicat din nou l-am chemat pe dl acela şi i-am arătat”, a spus
Sorin Cornilă.
Lichidatorul Constantin Dascălu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere cu privire la reclamaţia depusă însă,
Sorin Cornilă a declarat că ulterior a purtat o discuţie cu acesta.
Gabriela ERDIC
CITEŞTE:
Dragoste de partid: Liderul TNL Botoşani îşi donează apartamentul
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
Miza garsonierei donată de Cornilă – funcţia de viceprimar în 2016