Primul termen pentru care s-a cerut aviz de spargere a fost pentru trei săptămâni de zile. A trecut de atunci un an de zile.
Astfel de situații nu vor mai fi înregistrate în municipiul Botoșani odată cu intrarea în vigoare a regulamentului pentru ocuparea domeniului public și lucrările efectuate în astfel de zone.
Iar strada unde lucrările au fost întinse pe 12 luni de zile este Teatrului, în zonă ultracentrală a unui municipiu reședință de județ.
Cauza este probabil una binecunoscută deja și anume lucrările efectuate de Nova Apaserv la extinderea rețelei de apă și canalizare, unul dintre contracte fiind câștigat de TIMP Cluj, firmă aflată ulterior în insolvență financiară.
„Anul trecut ne-au promis că o vor termina în trei săptămâni. A trecut un an și nu au terminat-o. Am avut o ședință săptămâna trecută, mi-au promis că o vor termina și că vor face o lucrare asemănătoare cu cea de pe Adrian Adămiu, adică 30% din valoarea reparațiilor o vor achita cei de la Nova Apaserv, pentru că responsabilitatea acoperirii șanțurilor este a dlor, iar restul străzii o vom repara noi, Primăria”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani
O prioritate la Primărie pare să fie și această stradă, mai ales că este una destul de aglomerată.
„Strada Teatrului este o stradă ultracentrală folosită de mulți cetățeni și vrem să o facem foarte frumos și elegant”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani
Anul acesta în august, Nova Apaserv ar trebui să predea toate străzile pe care s-a intervenit, la Primărie.