Primăria pregătește bani pentru intrarea în hibernare a Teatrului Mihai Eminescu

Până la sfârșitul anului, constructorul care a câștigat licitația pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu trebuie să efectueze o serie de lucrări pentru protejarea clădirii ce a fost între timp, abandonată. 

 

Vor fi efectuate intervenții provizorii de conservare a acestei clădiri, cu fonduri asigurate de beneficiar, adică de Primăria Botoșani. 

”Ne chinuim și noi cu ceea ce înseamnă a încropi o documentație de către un proiectant care să spună pe baza expertizei făcută de expert, să facă o documentație în sensul în care să stabilească o listă de cantități cu lucrările care trebuie realizate pentru punerea în siguranță a clădirii. Fără o listă de cantități nu poate nimeni din Primărie să accepte la plată ceea ce pune constructorul acolo. Există și varianta prin care constructorul să pună niște lucrări și niște cantități care nu sunt necesare”
Adriana Zăiceanu, city-manager Primăria Botoșani

Pentru siguranță și pentru o cheltuire eficientă banului este nevoie de o listă de la proiectant în care să fie precizată exact cantitatea necesară de folie, sau câți metri pătrați de trotuar sunt necesari pentru protejarea clădirii sau câtă tablă este nevoie pentru protejarea acoperișului.

”Trebuie să se facă, obligat trebuie să se facă până la finele anului, obligat trebuie protejată clădirea. Noi am avut o corespondență destul de asiduă cu constructorul, i-am arătat care sunt categoriile de lucrări, i-am dat extras din expertiză cu capitolul exact în care se precizau care sunt lucrările minimale de punere în siguranță a clădirii”
Adriana Zăiceanu, city-manager Primăria Botoșani

Constructorul a trimis o propunere de lucrări ce trebuie să fie avizată de proiectant. Conducerea Primăriei trebuie să fie sigură de faptul că, tot ceea ce confirmă drept lucrări de conservare este real și corect și nu conduce la o altă utilizare a banului public.