Primăria Botoșani, harnică la strâns banii cetățenilor 

Municipalitatea botoșăneană a încheiat anul 2016 fără datorii majore și cu un grad de încasare a veniturilor extrem de bun. 

 

La începutul lui 2017, primarul Cătălin Flutur spune că se află în fața a 365 de zile pline de provocări dar și cu foarte multe necunoscute. 

”Plecăm în 2017 de pe o poziție, zic eu privilegiată, o poziție care provine din faptul că 2016 cel puțin la nivelul încasărilor făcute la Primărie, a modului de gestionare și de execuție a bugetului, a fost un an bun, avem un grad bun de realizare a veniturilor proprii, am depășit nivelul anului 2015, suntem undeva la 103% iar pentru anul în curs, am depășit probabil în premieră după foarte mulți ani 98%, ceea ce este un lucru bun”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

În cazul detaliilor necunoscute la acest moment, primarul s-a referit la unele taxe eliminate ce nu se vor mai regăsi în sumele defalcate din diverse cote. 

 

Primăria va funcționa cel puțin două luni de zile în limita a 1/12 din bugetul pe anul trecut, în condițiile în care situația financiară pentru 2017 va fi aprobată cel mai probabil în luna martie. 

”Dispar o serie de venituri care ajungeau la Primărie în urma încasării unor taxe, nu avem o imagine foarte clară aici, în momentul de față, pentru că așteptăm actele normative care vin de la noul Guvern. Estimarea noastră în momentul de față este că, este clar că veniturile vor fi mai mici decât anii trecuți, nu știm cu cât”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

Primăria Botoșani a încheiat anul 2016 cu o sumă de 700.000 de lei datorată către societățile Urban Serv și Modern Calor.