Este un adevărat înger păzitor pentru animalele abandonate, abuzate sau accidentate. Benevol, botoșăneanul şi-a transformat casa şi curtea într-un uriaş adăpost unde tratează animale domestice şi sălbatice salvate de la moarte.
La aproximativ 6 kilometri de municipiul Botoşani, în localitatea Hudum, se află locuinţa-clinică a medicului Daniel Bejinariu, un tânăr de 30 de ani care şi-a dorit să fie veterinar încă din copilărie.
În jurul casei, pe o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi, se află adăposturi profesionale, împrejmuiri şi tot felul de spaţii unde locuiesc peste 180 de suflete. Toate sunt animale abandonate, abuzate sau victime ale accidentelor rutiere şi cruzimii oamenilor.
Fără nicio finanţare, doar din resurse proprii şi donaţii ale iubitorilor de animale, medicul tratează, salvează vieţi, hrăneşte şi încearcă să schimbe mentalităţi privind protecţia animalelor, scrie Adevărul.
Povestea campaniilor iniţiate de medicul Daniel Bejenariu a început acum opt ani, când acesta a absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi a deschis un cabinet veterinar în municipiul Botoşani împreună cu doi prieteni.
„Totul a început cu un cabinet, dar, totodată, am început direct şi în adăposturile publice. În primele două săptămâni, nu am putut dormi ştiind ce este acolo. Poate asta ne-a marcat şi ne-a stimulat să luptăm pentru animalele fără stăpân. Am încercat să stopăm vagabondajul. Am făcut nenumărate campanii de sterilizări gratuite”,
Daniel Bejenariu, medic veterinar
Împreună cu prietenii săi, a început o imensă campanie de sterilizare gratuită, inclusiv în sate, de unde erau aduşi foarte mulţi pui de câine, fiind făcute 11.000 de sterilizări.
În acelaşi timp, medicul veterinar şi echipa sa au derulat o amplă campanie la sate împotriva abuzurilor faţă de animale, aducându-le acestora cuşti şi mâncare şi tratându-le gratuit.
În timp, doctorul Bejinariu a făcut o adevărată reţea de voluntari, stabilind inclusiv contacte cu iubitorii de animale din Germania. Au urmat zeci de campanii de salvare gratuită a animalelor abandonate sau abuzate.
„Împreună cu doctorul Bratu am făcut echipă, sunt şi alţi colegi, voluntari. Sunt mulţi oameni în spatele acestor proiecte. Am primit de la prietenii noştri din Germania camioane cu ajutoare”,
Daniel Bejenariu, medic veterinar
Cu ajutorul voluntarilor şi al donaţiilor, medicul botoşănean şi-a transformat curtea casei, dar şi un teren alăturat într-un uriaş adăpost-clinică, unde tratează animale abuzate şi abandonate. Are găini, păuni, capre, cai, pisici, bufniţe, berze, chiar şi căprioară.
„Am început cu 20 de animale, am ajuns la 60 am zis că ne oprim. Acum avem 180 de pisici, fără să punem la socoteală celelalte animale. Am tot umblat, vara, prin Germania şi am furat multe idei de acolo. Nu am fost ajutaţi şi nici nu suntem ajutaţi din bugetul public. Doar foarte multe fonduri proprii şi ce ajută fundaţii din afară, cu sterilizările şi hrana”,
Daniel Bejenariu, medic veterinar
Daniel Bejinariu nu cunoaşte limite. De multe ori, s-a întâmplat să plătească pentru a salva animalele abuzate. A fost cazul unui cal bătut şi înfometat de stăpân. Ca să-l scutească de chinuri, veterinarul botoşănean l-a cumpărat de la proprietar, l-a adus acasă, în curtea-clinică, şi l-a îngrijit până l-a pus pe picioare, urmând ca animalul să ajungă la o asociaţie de profil din ţară. Tot la fel, cumpărându-le de la proprietari cu bani din buzunarul propriu.
Medicul veterinar a mai salvat capre, dar şi alte animale.
„În condiţiile respective, era cea mai rapidă şi la îndemână şansă”,
Daniel Bejenariu, medic veterinar
Medicul botoşănean a ajuns să fie sunat chiar de către autorităţi pentru a prelua animale şi a le ajuta, mai scrie sursa citată.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: