Tinerii absolvenți continuă să spună pas unor posturi din Învățământ.
Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a obținut suplimentarea unor posturi de consilieri școlari. Ori la concursul de Titularizare s-au prezentat foarte puțini candidați.
Anunțul a fost făcut de către inspectorul școlar general adjunct Cristina Bălăucă în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.
Șefa adjunctă a educației botoșănene a avut o intervenție după ce s-a prezentat în ședință o situație a infracționalității din școli.
Iar Cristina Bălăucă a evidențiat importanța consilierilor școlari în toată această „ecuație”.
„Anul acesta au fost suplimentate la nivelul județului Botoșani cu 25 de posturi. A fost concursul de Titularizare și s-au prezentat doar opt candidați. În continuare această meserie de profesor, de psiholog în școală este lăsată puțin deoparte de absolvenți, probabil din același motiv: salarizarea”
Cristina Bălăucă, inspector școlar general adjunct.
Mai există un concurs organizat de IȘJ la care candidații pot participa. Însă, cel mai probabil, aceste norme vor ocupate la plata cu ora.
„Sperăm că vor mai veni, mai avem un concurs pentru ocuparea acestor posturi, pentru suplinitori calificați. Poate vor mai veni atunci acei absolvenți care au dat între timp examene, care poate nu și-au găsit în altă parte de muncă și vin la noi”
Cristina Bălăucă, inspector școlar general adjunct.
Cât despre acele conflicte din școli:
„Este foarte important să înțelegem că, dacă noi reușim să descoperim cauza, atunci efectele vor fi mai mici. Cauza însemnând să ajungem la suflețelul copilului. Sigur există o problemă acolo unde este un efect. Acești copii nu reacționează pur și simplu. Ei au ceva în spate. Iar psihologul, consilierul școlar asta încearcă să descopere”,
Cristina Bălăucă, inspector școlar general adjunct.
Potrivit situației prezentate de șeful Poliției, Ioan Aniței, numărul infracțiunilor din școli este în scădere.