Percheziții la doctorițele Oprișanu și Pitrop, medicul de gardă în noaptea morții, audiere maraton la Parchetul din Suceava

Medicul Mariana Pitrop, care se afla de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a încetat din viață la Maternitatea Botoșani fără ca timp de șapte ore să i se acorde vreun ajutor medical, a fost audiată timp de șase ore în cursul zilei de vineri.

 

Dr. Pitrop este suspectă


Interogatoriul a avut loc la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a preluat ancheta în cazul tinerei decedată pe un pat al Secției de Obstetrică – Ginecologie din Botoșani.


”După ce i-au fost aduse la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers aflat în desfășurare”,


Comunicat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.


Este practic prima oară când se precizează clar calitatea Marianei Pitrop în acest dosar: suspect.

 

Dr. Oprișanu este martor


Iar aceasta nu este singura noutate. În comunicat se vorbește și despre martorul ”ce a avut calitate de medic curant”, ori Alexandra, în acea noapte fatidică, i-a trimis mesaje doctoriței Carmen Oprișanu, despre care și familia sa a confirmat că monitoriza sarcina tinerei.


Tot vineri, anchetatorii au efectuat percheziții la locuințe și cabinete private, ”fiind ridicate înscrisuri și sisteme informatice relevante”.


13 persoane


au fost audiate de la preluarea dosarului de către procurorii suceveni.


Astfel, au fost chemați să dea declarații părinții, soțul și fratele decedatei, care de altfel s-au constituit părți civile, precum și personalul medical care era de serviciu la acea dată, medicul curant și celelalte paciente internate în salon.


”În completarea probatoriului s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții corelative în domeniul medical”,


Comunicat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.


Procurorii suceveni au precizat că își doresc soluționarea cu celeritate a dosarului și că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal ”care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.