Timp de două zile au fost efectuate zeci de percheziții domiciliare în 11 județe ale țării.
Ancheta este instrumentată de Poliția Dâmbovița sub coordonarea unui procuror.
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la datele de 4 și 5 martie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița și ai inspectoratele de poliție județene Prahova și Sibiu, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat 66 de percheziții domiciliare.
Acestea au avut loc în județele Sibiu (27), Hunedoara (2), Bihor (11), Timiș (1), Botoșani (2), Caraș (1), Brașov (2), Gorj (1) Dolj (2), Mureș (3), Alba (1), Mehedinți (2), Giurgiu (1), Bacău (1), Argeș (1), Galați (1), Ialomița (1), Constanța (1), Olt (1), Iași (1) și în municipiul București (3), într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.
Din investigațiile efectuate a reieșit că, în perioada iunie 2019 – decembrie 2021, prin intermediul a peste 30 de societăți comerciale, 25 de persoane, în baza unor documente care ar fi fost falsificate, ar fi solicitat fonduri garantate de stat, în cadrul unui program cu fonduri guvernamentale, pentru întreprinderi mici și mijlocii, fiind obținute finanțări de la mai multe unități bancare, cu intenția vădită de a nu returna împrumutul.
De asemenea, persoanele cercetate nu ar fi inițiat afaceri, conform proiectelor întocmite în acest sens și și-ar fi însușit, în interes propriu, banii alocați.
Prejudiciul cauzat este estimat la 5.800.000 de lei.
Cercetările sunt continuate, pentru administrarea întregului probatoriu, în vederea dispunerii măsurilor prevăzute de lege.
iframe width="410" height="230" src="https://www.youtube.com/embed/qTZvOHsYano" title="Resuscitare la Nova Apaserv (?)" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen>